Igor Konatar novi generalni direktor FK Radnički 1923 iz Kragujevca 1Foto: Sajt FR Radnički 1923 Kragujevac

Skupština Fudbalskog kluba Radnički 1923 iz Kragujevca imenovala je Igora Konatara za novog generalnog direktora kluba. Konatar će na mestu prvog čoveka kragujevačkog kluba naslediti prof. dr Petra Veselinovića, koji je podneo ostavku na ovu funkciju.

Igor Konatar (42), kako podsećaju na zvaničnom sajtu kragujevačkog prvoligaša, je ugledni kragujevački privrednik, direktor i suvlasnik firme „KMC Invest”, koji je prethodnih godinu i po dana obavljao funkciju člana Skupštine kluba.

Novi generalni direktor Radničkog 1923 se nakon džentlmenske primopredaje dužnosti zahvalio svom prethodniku prof. dr Petru Veselinoviću na svemu što je učinio za klub tokom svog mandata, a zatim je izneo glavne smernice u svom budućem radu.

– Moja želja je da od Radničkog načinim jedan moderan i stabilan klub, uz domaćinsko, odgovorno i transparentno poslovanje, koje će pratiti dobri sportski rezultati. Poseban akcenat biće na našoj omladinskoj školi, koja mora da postane neka vrsta regionalnog fudbalskog centra i u kojoj će stasavati budući asovi Radničkog i srpskog fudbala – istakao je Konatar.

Igor Konatar novi generalni direktor FK Radnički 1923 iz Kragujevca 2
Foto: Z.S.M.

On se nada da će svoje bogato iskustvo iz sfere biznisa uspeti da implementira u rad kluba i da će zajedno sa svojim timom saradnika učiniti Radnički prepoznatljivim simbolom Kragujevca, uz napomenu da će sav iznos godišnje zarade koja mu pripada uplatiti na račun kluba u vidu jednokratne donacije.

Igor Konatar novi generalni direktor FK Radnički 1923 iz Kragujevca 3
Foto: Z.S.M.

Konatarov prethodnik prof. dr Petar Veselinović izjavio je da mu je jako drago što ostavlja klub u pravim rukama i da je uveren da će Radnički u godinama koje slede nastaviti da jača na svim poljima.

– Igor Konatar je neko ko već godinama radi u interesu kluba i mislim da je pravi čovek za obavljanje ove vrlo odgovorne funkcije. Kao generalni direktor imaće znatno veći manevarski prostor da dodatno stabilizuje klub u finansijskom i rezultatskom pogledu. Uveren sam da pod Igorovim vođstvom Radnički neće razmišljati o opstanku, već o borbi za gornji deo tabele, izjavio je Veselinović.

Po njegovim rečima, on ostaje veran Radničkom i biće spreman da pomognem klubu kad god to zatreba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.