Igor Milanović definitivno preuzeo Novi Beograd 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Prvo se povukao Vladimir Vujasinović, iako je delovalo da neće biti tako, ispostavilo se da je njegov naslednik Dejan Jovović smao privremeno rešenje, a da je konačno Igor Milanović. Novi Beograd je danas i definitivno potvrdio da će klub milionskog budžeta sa klupe predvoditi proslavljeni srpski vaterpolista i stručnjak.

Promocija je zakazana za petak u 12 časova, a Milanović će javnosti otkriti ideje zbog kojih je prihvatio poziv Aleksandra Šapića, prvog čoveka kluba sa Novog Beograda.

Dejan Jovović je za mesec dana, koliko je boravio na klupi Novog Beograda, uspeo da stabilizuje ekipu i ostvari respektabilne rezultate. U Ligi šampiona je na tri utakmnice imao isto toliko pobeda, u Superligi Srbije osigurao je prvu poziciju, a jedini poraz pod komandnom palicom Jovovića doživeo je Novi Beograd na Dorćolu od Crvene zvezde.

Milanović je imao i uspešnu trenersku karijeru. Sa Partizanom je 2011. osvojio Ligu šampiona, a isti uspeh je ponovio četiri godine kasnije sa moćnim Pro Rekom. Posle Partizana i Pro Reka je radio u Galatasaraju i Zvezdi.

„Uprava vaterpolo kluba Novi Beograd odlučila je da za trenera prvog tima postavi našeg proslavljenog reprezentativca i jednog od najtrofejnijih evropskih trenera Igora Milanovića. Zahvaljujemo se Dejanu Jovoviću što nam je u jako teškom momentu pritekao u pomoć, ekipu probudio iz letargije i pomogao nam da na najbolji mogući način prevaziđemo period rezultatske krize u koju smo upali. Ostvario je nekoliko važnih evropskih pobeda i svima pokazao kakvim kvalitetom raspolaže naš tim. Dejan Jovović kao jedan od najiskusnijih i najboljih srpskih trenera, ostaje deo naše porodice i nastavlja u klubu da radi sa mlađim kategorijama, kao i do sada“, navedeno je u saopštenju kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari