Iliev: Svi igrači bi da ostanu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Sportski direktor Partizana tvrdi da prvotimci „Osećaju da je došao trenutak za iskorak“, misleći na prekid dominacije večitog rivala.

„Za razliku od svih ranijih godina, ne samo otkako sam na ovoj poziciji, već i dok sam bio igrač, svi su imali želju da odu iz našeg fudbala, okušaju se u inostranstvu. Sad svi žele da ostanu do leta, čime pokazuju ambiciju, strast i ljubav prema Partizanu…“, izjavio je Ivica Iliev prilikom današnje promocije klupskog kalendara za 2022. godinu.

Ipak, čak 14 njih 30. juna završava postojeće ugovorne obaveze, među kojima ima prilično nosilaca igre.

„Ističu na leto, a ne sad. Imamo još šest meseci. Verujem da će dobar deo njih produžiti saradnju sa Partizanom, mada moramo da budemo svesni da rezultat kroji sudbine svih nas. Više ćemo znati u aprilu, maju. Ne kažem da se nešto neće desiti dotad, ali verujem da je tako najbolje. Pokazalo se da se najbolje igra kad si gladan. Sit stomak ume da opusti čoveka“.

U međuvremenu, pre početka prolećne polusezone, trebalo bi da stigne nekoliko novajlija.

„Jedan, eventualno dva igrača će doći. Najverovatnije u veznom redu. Ne zbog manjka kvaliteta, već manjka ljudstva. Iza nas je zahtevni deo sezone, čeka nas sličan ritam na proleće. Na tim pozicijama nam je potreban samo broj. Naravno, i kvalitet. A – imamo ga. Pojačanje nam je više potrebno u ljudstvu…

… Ponuda nije velika kao u junu, ali mi tražimo šta nam je potrebno. Bili smo blizu da angažujemo još jednog napadača, koji bi odgovarao našim standardima i željama, međutim, u poslednjih mesec dana smo svedoci fudbalskog vatrometa našeg Marka Milovanovića. Prioritet našeg funkcionisanja je omladinska škola. Samo da u njoj nema odgovarajućeg rešenja idemo ka tome da dovedemo stranca“.

Jedan bi trebalo da bude defanzivni igrač sredine terena, dakle drugačiji tip od kreativca Sejdube Sume, s kojim je raskinuta saradnja tokom jeseni.

„Ako smo negde popunjeni to je ofanzivni deo. Od poslednje reprezentativne pauze nisu igrala četvorica ofanzivaca: Rikardo, Pantić, Natho i Lazar Marković, a letos su uveli ekipu u grupnu fazu Lige konferencije i nosili je dobar deo sezone. Uslovno rečeno, šansu su dobili mladi i novajlije. A Partizan na tim pozicijama ima čak tri ofanzivne postave. Ofanzivni deo se verovatno neće menjati do leta“.

Prvi čovek sportskog sektora nije hteo da otkrije da li dozvolu za odlazak, već sada, imaju Aleksandar Šćekić, Filip Holender, Lazar Pavlović, Nikola Štulić ili možda neko „deseti“,

„Nezahvalno je pričati, svi imaju ugovore s Partizanom, dosta su dali klubu. Opet, promene su neminovne, ali iskustvo je pokazalo da se glavne stvari dešavaju u drugoj polovini januara“, objasnio je Iliev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari