Imamo šansu protiv favorita 1Foto: EPA-EFE/ EDDY LEMAISTRE

Mada su propustile šansu da prenesu maksimalna četiri boda u drugu rundu Evropskog prvenstva i tako se još više približe polufinalu, rukometašice Srbije su prezadovoljne osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi.

I spremne za bitke sa Rusijom (sutra), Crnom Gorom (ponedeljak) i Francuskom (sreda).

– Čeka nas teška grupa, ali ono što je najvažnije je da imamo mir. Niko nije euforičan, atmosfera je baš kakva bi trebalo da bude. Tu je i samopouzdanje, jer vidimo da nam je igra na jednom lepom nivou – prenosi iz Nanta srednji bek naše selekcije Andrea Lekić.

Ona i saigračice su dosta toga dobrog pokazale u pobedama nad Poljskom i Danskom, pogotovo u drugoj, imalo je razloga za pohvale čak i posle poraza od Švedske, ali će tek subotnji duel sa aktuelnim olimpijskim šampionkama pokazati gde su u odnosu na top selekcije.

– Rusija je glavni favorit za zlatnu medalju i kao takva apsolutni favorit u ovom meču, ali to može biti naša šansa. Nećemo da pretimo, ali možemo da damo sve od sebe. Ne znam koliko ljudi prate njihovu reprezentaciju, ali to više nije ekipa koja igra staromodno. Naprotiv. Izuzetno su brze, pa će ovaj meč tražiti dosta trčanja i žestokih duela.

Selektor LJubomir Obradović i njegovi saradnici uočili su pukotine u vrhunskoj igri Ruskinja i pripremaju ekipu da ih maksimalno iskoristi.

– Mi se oslanjamo na fanatičnu odbranu, a kada je odigramo kao protiv Danske onda možemo svakome da pariramo. Kod njih smo primetili da im dva centralna beka dosta udvajaju blokersku zonu, što vrlo često ostavlja prostor za pivotmena. Mogle bismo to da iskoristimo. Takođe, trebalo bi da imamo dosta pasova na krila, kako bismo primirile njihove veoma brze krajnje igračice. Verujemo u sebe i svoj kvalitet – zaključuje jedna od srpskih rukometašica iz mađarskih klubova.

Krpež kraljica strelaca

Da srpske rukometašice nisu slučajno ostale a EP potvrđuje i zvanična statistika, po kojoj je kapitenka Katarina Krpež Šlezak, s 26 golova u tri susreta (sa sedam metara je iskoristila svih 15 šuteva), prvi strelac uvodne runde EP. Desno krilo mađarskog Erda iza sebe je ostavilo Slovenku Anu Gros (25), najboljeg ženskog golgetera u istoriji EP Rumunku Kristinu Naegu (24) i njenu zemljakinju Elizu Bučeski (24).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari