Inter i Hetafe na sve ili ništa 1Foto EPA-EFE/ LUCA ZENNARO

Posle više od četiri meseca prinudnog mirovanja lopte u kontinentalnim klupskim takmičenjima, večerašnjim mečevima osmine finala Lige Evrope nastavljaju se borbe za dva trofeja sa potpisom Evropske fudbalske federacije.

Tako što će po jedan u ovoj i sutrašnjoj turi biti jedini za svoje aktere, jer nisu stigli da odigraju prvih 90 minuta pre pauze uzrokovane pandemijom korona virusa.

U sredu pravo na popravni nemaju italijanski viceprvak Inter i osmoplasirani tim španske lige Hetafe, klubovi s vrlo različitom tradicijom i rejtingom u domaćim i međunarodnim vodama.

Trenutnom internom atmosferom, takođe, jer je u jačem i trofejnijem, iz Milana, pukao „krčag“ posle tek završene Serije A, kada je trener Antonio Konte uperio prst na upravu.

Optuživši je da nije dovoljno podržala igrače i stručni štab u šampionskom „četvoroboju“ sa Juventusom, Laciom i Atalantom, niti na pravi način vrednovala njihov rad, čime je praktično ispisao sebi otkaz i (verovatno) dao posao kolegi Masimilijanu Alegriju, bez angažmana od razlaza sa Juventusom, gde je svojevremeno došao baš umesto Kontea.

Što opet ne znači da će temperamentni stručnjak brzog jezika prepustiti slučaju stvari protiv Hetafea, jer to nije u prirodi čoveka pod čijom komandom su golman Handanovič, defanzivci Godin, De Vrij, Škrinjar… vezisti Brozović, Kandevra, Galjardini.. špicevi Lukaku, Martinez… završili samo jedan bod iza „stare dame“ i(li) pet golova iza najubojitije Atalante.

Sa serijom od tri pobede u finišu prvenstva i bogatim nasleđem u vidu tri dobijena finala pretečama LE – Kupu i Ligi UEFA (1991, 1994, 1998), naspram četvrtfinala kao top rezultatom španskog rivala (2008) i učinka od tri poraza i dva remija u završnici Primere, gde su srpski reprezentativac Nemanja Maksimović i društvo kiksirali i protiv slabijih od sebe.

Ostala tri duela imaju prefiks revanš, s tim što je onaj između Mančester junajteda i Laska formalnost, obzirom da je engleski velikan, sa našim Nemanjom Matićem na sredini terena, u martovskom odmeravanju snaga sa austrijskim predstavnikom stekao kapital od pet pogodaka (5:0).

Reč neizvesnost ide uz susrete Šahtjora i Volfsburga, jer Ukrajinci imaju samo 2:1 posle sat i po igre sa Volfsburgom iz Nemačke, a novopečeni prvak Turske – Bašakšefir samo 1:0 za polaznu osnovu u drugoj utakmici sa Kopenhagenom (Danska).

Mečevi osmine finala

sreda

18.55

Šahtjor – Volfsburg          (2:1)

Kopenhagen – Bašakšehir             (0:1)

21.00

Mančester junajted – Lask           (5:0)

Inter – Hetafe (igra se 1 meč)

četvrtak

18.55

Sevilja – Roma    (igra se 1 meč)

Bajer – Rendžers               (3:1)

21.00

Bazel – Ajntraht (3:0)

Vulverhempton – Olimpijakos    (1:1)

* utakmice se Kelnu, Duizburgu, Diseldorfu i Gelzenkirhenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari