Oproštajna utakmica bivšeg fudbalskog reprezentativca Jugoslavije Siniše Mihajlovića biće odigrana 28. maja na stadionu Vojvodine u Novom Sadu. Rivali će biti fudbaleri Intera, u kojem je Mihajlović završio karijeru i gde je sada pomoćni trener i selekcija njegovih prijatelja iz klubova u kojima je igrao.

Oproštajna utakmica bivšeg fudbalskog reprezentativca Jugoslavije Siniše Mihajlovića biće odigrana 28. maja na stadionu Vojvodine u Novom Sadu. Rivali će biti fudbaleri Intera, u kojem je Mihajlović završio karijeru i gde je sada pomoćni trener i selekcija njegovih prijatelja iz klubova u kojima je igrao. Siniša Mihajlović je odigrao više od 400 utakmica za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i i Inter, dok je dres reprezentacije Jugoslavije nosio na preko 60 utakmica. Karijeru je počeo 1988. godine u Vojvodini i završio je 2006. u italijanskom Interu. Tokom karijere osvojio je 16 trofeja, između ostalih i titulu evropskog prvaka sa Crvenom zvezdom 1991.
– Igrao sam 14 godina u italijanskoj ligi, koja je među najjačim u Evropi, i mislim da sam ostavio neki trag u evropskom fudbalu. Posle svega mogu da kažem da sam srećan zbog takve karijere i svega što sam osvojio – rekao je Mihajlović na jučerašnjoj konferenciji za novinare u gradskoj kući u Novom Sadu.
Konferenciji je prisustvovao i fudbaler Intera i reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović, za koga je Mihajlović rekao da je „jedan od najboljih igrača na svetu“.
– Levu nogu kao što je njegova nema niko, često i danas sa nama trenira i još može da šutira kao ranije.Takav kvalitet ne može da se nauči, sa time čovek mora da se rodi – rekao je Ibrahimović.
Mihajlović je najavio da će na oproštajnom meču ekipa Intera igrati „u najjačem sastavu koji može da dovede“, jer postoji mogućnost da zbog obaveza na Kupu Amerike u timu neće biti igrača iz Brazila i Argentine, dok će u ekipi „prijatelja“ biti igrači kao što su Đuzepe Đanini, Abel Balbo, Tomas Hesler, Hristo Stoičkov, Roberto Manćini, Frančesko Toti, Kristijan Vijeri i mnogi drugi.
Na konferenciji je promovisana i knjiga „Božija levica“, autobiografska knjiga o Siniši Mihajloviću, koju je priredio novosadski novinar Miroslav Gavrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari