Inter pobedio Atletiko, nerešeno u Ajndhovenu u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona 1Marko Arnautović. Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

 

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu madridski Atletiko, dok su PSV i Dortmund odigrali nerešeno 1:1 u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Vodeći tim na tabeli Serije A u sjajnoj formi dočekao je Madriđane i zabeležio devetu pobedu u nizu.

Iako se u Milanu samo jednom zatresla mreža, nije nedostajalo uzbuđenja. Pogotovo pred golom Jana Oblaka.

Slovenački golman je odbranio sve što je mogao, ali nije uspeo u 79. minutu da spreči pogodak Marka Arnautovića. Prethodno je pogrešio defanzivac gostiju Reinildo, Lautaro Martinez je izašao je sam ispred gola Madriđana, Jan Oblak je uspeo da odbrani njegov šut, ali je odbijenu loptu u gol ubacio auatrijski reprezentativac.

Prethodno su Lautaro Martinez i Marko Arnautović, koji je ušao na startu drugog poluremena umesto povređenog Markusa Tirama, promašili nekoliko izglednih prilika.

Atletiko je u finišu utakmice mogao čak da dođe do izjednačenja, šanse su imali Lino i Morata, ali je na kraju Inter ipak zasluženo pobedio i stekao gol prednosti pred revanš u Madridu 13. marta.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni na Filips stadionu u Ajndhovenu. PSV i Borusija Dortmund su igrali neršeno, ali će i jedni i drugi žalilti za pobedom.

Holanđani su bili bolji, stvorili više prilika, ali nisu uspevali da postignu gol sve dok im Srđan Jovanović nije dosudio penal u 56. minutu.

Veteran Mats Humels je startovao na napadača domaćeg tima Tilmana, a srpski arbitar je pokazao na belu tačnu. Hulmels se bunio, bio je siguran da nije napravio penal, ali je i nakon VAR provere ostala na snazi Jovanovićeva odluka.

Prethodno je Borusija povela u 24. minutu i to golom nikog drugog do bivšeg igrača PSV-a, Donjela Malena. Revanš meč na programu je 13. marta.
Dan kasnije, u sredu, odigraće se još dve prve utakmice osmine finala, rivali su Porto – Arsenal i Napoli – Barselona.

Do sada su odigrani sledeći mečevi: Kopenhagen – Mančester Siti 1:3, RB Lajpcig – Real Madrid 0:1, PSŽ – Real Sosijedad 2:0, Lacio – Bajern 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari