INTERVJU Nele Karajlić za Danas povodom 40 godina ZOI 84: Olimpijada nam je bila oblik raja u kome živimo oročeno na 15 dana

Ostavite komentar


  1. Te zime se slušali UB40 i njihova “I Got You Babe,“ a malo kasnije Tifa i “osamdeset četvrta se vuče, oh, moj Bože, kakvo grozno vrijeme…“ Samo se osmehneš i zapitaš kakvo je ovo sad…

  2. Kolege drage, zar niste mogle da nadjete nekog drugog sagovornika na temu Sarajeva i Zimske olimpijade u tom gradu, od tzv. Neleta Karajlića, čoveka koji je, najblaže rečeno, napustio taj grad kad je u njemu bilo najteže, i koji u svoj rodni grad teško da može i da svrati.. Na isti način, na istu temu o Sarajevu je, najverovatnije, mogao da vam govori i Emir, pardon Nemanja Kusturica, možda i Ljiiljana Smajlović!

  3. Jedna mala korekcija: Mateja Svet je na otvaranju Olimpijskih igara imala nepunih 16 godina, tako da se ne moze reci da je bila bilo kakav favorit za visok plasman u tom uzrastu.

  4. Olimpijada je PERIOD IZMEDJU OLIMPIJSKIH IGARA KOJI TRAJE 4 GODINE, a u Sarajevu se odrzale Olimpijske igre 1994…ne mesaj babe i zabe, nego nauci mesto, „DOKTORE“!

  5. Olimpijade su vremenski periodi.
    Inače, ovo su netačna prisećanja ostarelog Nenada Jankovića („dr Neleta Karajlića“), a zapravo njegovi privatni utisci. Koji nikakve veze nemaju sa tadašnjim stvarnim dogadjajima

  6. Ja bio na licu mesta. Drugar iz škole imao sestru udatu za Sarajliju, bilo nas 12 u trosobnom stanu, ja spavao na češkom Barum dušeku. Gledao sam uglavnom skijaške trke, a za nezaborav je scena u kojoj pijani bosanci grudvama gađaju takmičarke koje proleću stazom i viču; „ajde stara nagari“. Nele je otišao iz grada na vreme. Sta je trebalo da ostane da ga ubiju ili da vrsi propagandu protiv svog naroda. Kad zarati, svako kod svojih.

  7. Meni je Olimpijada ostala u sjećanju zato sto su mi oteli cijelu mjesecnu plati kao donaciju.Bunio sam se …dobro sam i prošao posto su me mogli “sutnuti” sa posla.To je bila ta “predivna Juga” koju su pojeli oni koji su je i stvorili.

  8. Ostavite coveka na miru.Najgore je sarajlijama kojih su morali da napuste ono svoje Sarajevo I onaj nadnacionalni duh kojih se kod njih poceo stvarati…Mislim na pripadnike svih nacija I vera .

  9. Od ZOI 84 ostalo mi je u sećanju da ništa od toga nisam gledao,kao srednjoškolac u to vreme imao sam druge zabave na pretek.

  10. Greši kod obezbeđenja. Svaka zgrada je imala noćna dežurstva. U okviru mesne zajednice su postojali kontrolori koji su obilazili dežurne. Smene su bile na dva sata. Ali organizacija vrhunska. I pored visokog snega svaki putić je bio očišćen i u gradu i u okolnim selima. A Nele i dalje gradi svoju priču na CRKO MARŠAL.

  11. Pok.Artur Takač nama vojnicima tz.olimpijskog bataljana pre olimpijskih igara objasni šta je Olimpijada a šta olimpijske igre.Igre su igre a Olimpijada je vremenski period izmedju dve olimpijske igre.Naš zadatak je bio, a spremali se bar dva meseca da ukoliko upadnu teroristi da ih mi opkolimo a specijalne jedinice da ih neutrališu.“Zadatak“smo obavili odlično jer je on bio da u 3h ujutru odemo na skijališta i čistimo sneg na montažnim tribinama.U 7h nazad u kasarnu jer ne bi bilo dobro da nas stranci posmatraju.
    Ako se desi da naidju stranci nastaje biznis,oni vojsci njihov suvenir ili lovu a vojska njima petokrake.Jagma.One „oficirske“sa srpom i čekićem bile su skuplje.Onda je komanda donela naredjenje svakom vojniku po jedna petokraka za poklon a ona na kapi ne sme da se „skine“.Sve u svemo bilo je lepo a u grad nismo „izašli“ bar 60 dana.
    Da i ovo,rukovodioci uredjenja staza bili su uglavnom Slovenci.Vredni,profesionalni,ljubazni..

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.