Iskopirati igru sa Irskom, ali pobediti 1Račić i Veljković foto: Nebojša Paraušić

Sa dva boda manje od vodećeg Portugala, Srbija kao drugoplasirana u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine još ima šanse za direktan odlazak u Katar.

Našoj selekciji je pre ključnog duela sa bolje pozicioniranom reprezentacijom neophodno da odnese svih šest bodova iz utakmica sa Luksemburgom (9. oktobar) i Azerbejdžanom (12). Defanzivac Miloš Veljković i vezista Uroš Račić su uvereni u takav scenario.

– Kao i uvek idemo na pobedu, kvalitetniji smo od Luksemburga, to smo pokazali i u prvom meču, sada treba to i da potvrdimo. Isti recept primenićemo i protiv Azerbejdžana – ubeđen je Račić iz Valensije, koji ne pripada prvom ešalonu selektorskih aduta Dragana Stojkovića, ali spreman je da uskoči ako zatreba.

Mada jedna od učestalijih fraza u izjavama sportista kaže da je prva sledeća obaveza najvažnija i da pre njenog štikliranja nema mesta mozganju o narednim, igrač sredine terena sa nekoliko sezona u Primeri ne krije da se njemu i kolegama po glavi mota derbi sa Kristijanom Ronaldom i društvom sledećeg meseca u Lisabonu.

– Osećamo pritisak, to je sve pozitivno, moramo da dobijemo prve dve utakmice, a protiv Portugala svakako idemo na pobedu. Ako budemo igrali kao protiv Irske, dominiraćemo i pobediti i u subotu i u utorak, a onda da vidimo kako ćemo u novembru.

Ni član zadnje linije „orlova“ Miloš Veljković nema sigurno mesto u prvih 11, mada se može pohvaliti znatno većom minutažom, ali to mu ne smeta da konstatuje da mu odgovara sistem igre kod Piksija.

– Selektor hoće da igramo ofanzivno i da imamo posed, odgovara mi takav sistem. Na meni je da dam sve od sebe, na svakom treningu i svakoj utakmici, a selektor određuje tim. Luksemburg je ofanzivna ekipa, ali ipak sve zavisi od nas. Treba da se držimo dogovora i neće biti problema – tvrdi prvotimac Verdera.

– U kvalifikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo u Rusiji nisam puno igrao, ali svake kvalifikacije su teške, svaka reprezentacija ima određeni kvalitet, naročito u Evropi. Mislim da imamo puno kvaliteta u timu, samim tim i u defanzivi – mišljenja je Veljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari