Istorijska titula na Novom Beogradu ili majstorica 1foto: Starsport

Pre samo sedam godina osnovani Novi Beograd krupnim zaveslajima je grabio ka vrhu srpskog vaterpola, da bi ove sezone toliko uložio u dovođenje igrača da ne bi bilo ništa čudno da je uzeo titule u svakom od četiri takmičenja u kom je plovio ili još to čini.

„Tim iz snova“ izvisio je zimus za trofej Kupa, ali je ovog proleća već skinuo Radničkom krunu u Regionalnoj ligi, a sada ima veliku šansu da ga svrgne i sa domaćeg trona, pa da onda mirno nastavi ka Fajnal-ejtu Lige šampiona, početkom sledećeg meseca u Beogradu. Ovo prvo pod uslovom da bude bolji kao u poslednjem od osam susreta sa Kragujevčanima ove sezone (17:9).

– Najbitnije je od svega je da smo dosta podigli nivo naše igre i timski duh o kojem smo pričali tokom cele sezone i do kojeg nije lako doći. Mislim da nam se to desilo u pravom trenutku. Ne sumnjam da ćemo sa istim pristupom ući i u ovu utakmicu u Kragujevcu. Želimo da tamo trijumfujemo i prvi put osvojimo prvenstvo Srbije u istoriji kluba. Imamo ogromnu želju i motiv, stvarno smo spremni. Putujemo sa velikim samopouzdanjem, naravno bez potcenjivanja rivala, ali prilično samouvereni i rešeni da trijumfujemo – jasan je Dušan Mandić, kapiten i samo jedan od gomile naših i stranih, aktuelnih ili doskorašnjih reprezentativaca u ekipi sa „11. aprila“.

Njegova i karijera Miloša Ćuka preplitale su se određeno vreme u nacionalnom timu, a sada se njih dvojica bore na različitim stranama. Deleći jednaku ambiciju i strast.

– Očekuje nas utakmica u kojoj moramo da odigramo mnogo bolje kako bismo parirali Novom Beogradu, koji je pred kraj sezone podigao formu i zaista igra jako dobro. Mnogo smo grešili u prethodnoj utakmici, falilo je i te agresivnosti koja nas je krasila na svim bitnim utakmicama koje smo dobijali. Po mom mišljenju, serija nije gotova i daćemo sve od sebe da se vratimo u Beograd, na tu treću utakmicu. Mislim da možemo, sreda je bila jedan od naših lošijih dana u ovoj sezoni i nadam se da će u subotu to biti mnogo bolje –  optimista je iskusni prvotimac.

Utakmice za plasman

za 1. mesto

Radnički – Novi Beograd    (9:17) 19.00

za 3. mesto

Šabac – Partizan      (12:11) 20.00

za 5. mesto

Vojvodina – Crvena zvezda            (10:17) 19.00

* sve serije se igraju na dve pobede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari