Istorijski poraz Mančester junajteda u najvećem derbiju engleskog fudbala: Liverpul "sedmicom" ispratio komšije sa „Enfilda“ 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom „Enfildu“ Mančester junajted rezultatom 7:0 (1:0) u 26. kolu Premijerlige i tako naneli najteži poraz svom najvećem rivalu u istoriji duela dva najtrofejnija engleska kluba.

Domaći su poveli golom Gakpoa u finišu prvog poluvremena, da bi u nastavku Holanđanin postigao još jedan pogodak, Mohamed salah i Darvin Nunjez po dva, a konačan rezultat postavio je Roberto Firmino u 88. minutu.

Ovo je bio 240. međusobni duel timova sa severo-zapada engleske i prvi put još od 1895. godine, kada je rezultat bio 7:1, da su „crveni“ sedam puta pogađali mrežu „crvenih đavola“.

Istorijski poraz Mančester junajteda u najvećem derbiju engleskog fudbala: Liverpul "sedmicom" ispratio komšije sa „Enfilda“ 2
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

U dosadašnjih 240 mečeva ova dva tima Junajted je pobeđivao 83 puta, Liverpul ima 71 trijumf, a 58 duela je završeno remijem.

Nakon što je pre nekoliko dana Mančester junajted osvojio Karabao kup ova dva kluba su izjednačena i po broju trofeja – 67.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari