Ivana Španović najbolja i u Parizu 1foto: Fonet/AP

Najbolja srpska skakačica u dalj Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige s preskočenih šest metara i 90 santimetara.

Ona je tako nastavila dominaciju pobedom na mitingu u Parizu svojom petom u sezoni.

Španovićeva je ovom pobedom osvojila 10 novih bodova i ubedljivo je prva u ukupnom plasmanu sa 56 bodova. Ona je i pre pariskog mitinga osigurala prvo mesto u generalnom plasmanu.

1. Ivana Španović 56 poena

2. Lorejn Ugen 18

3. Britni Riz 16

4. Kristabel Netej 15

5. Tijana Bartoleti 13

6. Šara Proktor 12

7. Ksenija Balta 6

8. Darija Klišina 6

Ivani je za trijumf bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90.

„U Pariz nismo došli da jurimo bodove, jer je trijumfom u Lozani Ivana već obezbedila pobedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo jedan kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previše i da što spremnija dočeka finale Dijamantske lige u Cirihu“, rekao je trener Goran Obradović, prenosi RTS.

Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija Balta (6,75), dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleti skokom od 6,28 zauzela pretposlednje mesto.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju je tako nastavila fantastičan niz i učvrstila se na prvom mestu sa pet pobeda i ukupno 56 poena, drugoplasirana Britni Riz ima 16.

Time je osvojila Dijamantsku trku u svojoj disciplini, konačnim trijumfom koji joj donosi nagradu od 40.000 dolara, prenosi B92.

Poslednji miting u Dijamantskoj ligi na programu je 01. septembra u Cirihu.

Ivana Španović je u prvoj seriji prestupila. U drugoj seriji sjajnim skokom od 6.90 Ivana je preuzela prvo mesto, a iza nje su Britanka Lorejn Ugen(6.80) i Estonka Ksenija Balta (6.59).

Španovićeva je posle dve serije odustala od preostalih, odlučivši da sa strane posmatra poslednje skokove rivalki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari