Ivana Španović Vuleta: Tresle su mi se noge, van sebe sam 1

Ivana Vuleta oduševila je atletsku javnost u našoj zemlji osvajanjem zlata u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradskoj areni. Njenih 7,06 metara bila je distanca nedostižna za konkurentkinje, ali i potvrda da je naša gracija i u 32. godini života u samom svetskom vrhu.

Emotivna po prirodi, Ivana Vuleta je dočarala sa kakvim se sve osećanjima borila tokom samog takmičenja u kojem nije bila najbolja verzija sebe. Uspela je da ponovi uspeh od pre četiri godine iz Birmingema i to na dominantan način.

„Malo sam van sebe. Nije bio nimalo lak zadatak. Ipak kad se borite pred domaćom publikom to dodatno stvara i povećava očekivanja. Ja sam bila spremna i za dalje skokove. Važno je da sam proizvela taj koji je bio dovoljan da odbranim titulu svetske prvakinje. Mnogo sam ponosna, presrećna sam što sam doprinela da ovo svetsko prvenstvo bude jedno od najboljih“, bili su uvodni utisci naše gracije nakon osvojenog zlata.

Objektivna i analitična, Vuleta je otkrila da tokom samog takmičenja nije bila zadovoljna razvojem situacije, što je jedino znao njen trener Goran Obradović.

„Samo Goran i ja znamo za šta sam bila spremna i kako su izgledali poslednji treninzi. U momentima kada ne može sve da se izvede na način na koji mi želimo onda moramo da se hvatamo za ono što ja sigurno mogu. Bilo je u stilu ajde da napravim taj jedan siguran skok preko sedam metara koji će biti dovoljno za zlatnu medalju. Nisam uspela neke tehničke stvari da ispoštujem, ali teško je bilo… Koliko god sam pokušavala da ne upijam energiju iz Arene, stvarno su mi se tresle noge“, iskrena je srpska atletičarka.

Iako je doživela slično iskustvo, obzirom na to da je Beograd već bio domaćin Evropskog atletskog prvenstva u zatvorenom 2017. Vuleta se nije lakše nosila sa ogromnim očekivanjima javnosti.

„Znala sam šta me čeka posle EP koje je bilo u Beogradu pre pet godina, da će biti još uzbuljivije i bilo je. Htela sam da se fokusiram na to, ali nisam mogla da ostanem imuna na celu Arenu koja navija. Želela sam da uživam i u tome. Tehnički je moglo bolje, ali bitno je da sam odbranila titulu. Prva sam Evropljanke koja je to uspela“, naznačila je Ivana koja je tokom kairjere osvajala i evropska, kao i svetska zlata.

„Hvala svima na podršci, sigurna sam da ćemo ovako nešto ponovo doživeti“, naglasila je Vuleta, poručivši da se nada nastupu i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari