Ivanišević: Siner jedina prava pretnja Đokoviću i Alkarazu na Ju-Es openu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novak Đoković, drugi „reket“ sveta, puni na Jadranu baterije za izazove u Americi koji treba da mu zaleče vimbldonsku ranu.

Igraće na turniru iz masters serije u Sinsinatiju (12-20. avgust), a zatim, prvi put posle 2021, dolazi na Ju-Es open (28. avgust-10. septembar), poslednji grend slem sezone, gde je trostruki pobednik.

Njegov trener Goran Ivanišević smatra da naš teniski as nije uzdrman porazom u finalu Vimbldona i da kolo sreće nastavlja da se okreće.

„Pobeđivao je nekad na mečevima u kojima je bio na ivici poraza, a gubio je ono što je mogao da dobije. Španac Karlos Alkaraz je u finalu bio hrabriji i generalno bolji na terenu. To je prošlost, fokusiramo se na američke turnire. Đoković nema nameru da spusti gard“.

Đoković je 2021. poražen u finalu Flašing Medouza protiv Rusa Danila Medvedeva, koji ga je sprečio da bude prvi posle australijske legende Roda Lejvera 1969. sa sva četiri najvrednija trofeja u godini. Sledeći put nije učestvovao zbog poznatih razloga u vezi s vakcinisanjem, a tron je zaposeo mladi španski lav.

Ivanišević: Siner jedina prava pretnja Đokoviću i Alkarazu na Ju-Es openu 2
foto EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Opšte je uverenje da je na Vimbldonu rođeno novo rivalstvo i da će dvojica vodećih na svetskoj listi odmeriti snage i za titulu u Njujorku. Ivanišević, ipak, daje jedno upozorenje obojici.

„Lepo je što gledamo suparništvo dva vrhunska igrača između kojih je starosna razlika od 16 godina. Glavni su favoriti, ali treba obratiti pažnju na Italijana Janika Sinera. Jedan je od retkih koji dugo u meču mogu da pariraju i Đokoviću i Alkarazu. S Novakom je jedina prava pretnja Špancu koji brani trofej. Pokazao je da Alkaraza može da stavi u velike teškoće na bilo kojoj podlozi. Njegova igra nervira Španca. Medvedev, ako ima svoj dan, takođe je fenomenalan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari