Iz Liverpulove pobede u Lincu: Salahu fali jedan gol za rekord engleskog fudbala, Klop nadmašio Beniteza 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Prvi put posle 2016, kada je u finalu u Bazelu izgubio od Sevilje (3:1), Liverpul je učesnik Lige Evrope, a ne vodećeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

„Redsi“ su startovali pobedom, pošto su u Lincu s 3:1 savladali LASK (Branko Jovičić odigrao ceo meč u austrijskom timu, a Filip Stojković ostao na klupi).

Domaćin jeste otišao na poluvreme ohrabren prednošću, ali mu se u nastavku desilo što i Crvenoj zvezdi na Etihadu protiv evropskog prvaka Mančester sitija. Engleski tim je opet načinio preokret.

Liverpulov uspeh je u 88. minutu potvrdio egipatski as Mohamed Salah, najubojitiji golgeter višestrukog vladara Starog kontinenta.

Njemu je to 42. pogodak u Ligi šampiona među „crvenima“. Sada je s Francuzom Tjerijem Anrijem, Arsenalovom legendom, na deobi prvog mesta večne liste strelaca engleskih klubova u glavnom kupu UEFA. Dva su mu gola iz meča s Crvenom zvezdom na Ostrvu u Ligi šampiona 2018 (4:0).

Salahu je za to dostignuće trebalo 67 utakmica u poslednjih šest godina, a Anriju 81 (1999-2007, 2012). Egipćanin u Ligi šampiona ima i golove dok je igrao u Bazelu (dva) i Romi (jedan).

Iz Liverpulove pobede u Lincu: Salahu fali jedan gol za rekord engleskog fudbala, Klop nadmašio Beniteza 2
Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Liverpulov trener Nemac Jirgen Klop uknjižio je 50. evropsku pobedu od kada je u oktobru 2015. preuzeo engleskog velikana, što je i najviše. U Lincu je nadmašio Španca Rafaela Beniteza, koji ih je 49 postigao od 2004. do 2010.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari