Odbornici gradske Skupštine u Kragujevcu jednoglasno su juče izglasali odluku o formiranju zajedničkog privrednog društva sa ograničenom odgovornošću, između grada i porodične firme Novaka Đokovića „Family sport“. To zajedničko privredno društvo će, kao što je naš list već i najavio, osnovati teniski centar u Kragujevacu.

Odbornici gradske Skupštine u Kragujevcu jednoglasno su juče izglasali odluku o formiranju zajedničkog privrednog društva sa ograničenom odgovornošću, između grada i porodične firme Novaka Đokovića „Family sport“. To zajedničko privredno društvo će, kao što je naš list već i najavio, osnovati teniski centar u Kragujevacu. Prema već postignutom dogovoru čelnika Kragujevca i rukovodstva firme „Family sport“, teniski centar će biti izgrađen u ovdašnjem Velikom parku, na površini od 3,3 hektara. Kompleks budućeg teniskog centra u Kragujevcu činiće 14 teniskih igrališta, od toga jedan centralni teren, sa 2.000 mesta, za takmičenja najvišeg ranga, tri zatvorena i deset otvorenih terena, kao i hotel i drugi prateći objekti.
U osnivanje i izgradnju teniskog centra u Kragujevcu porodična firma Novaka Đokovića uložiće 20 miliona evra, dok grad obezbeđuje građevinsko zemljište, komunalne i druge priključke i ostale uslove. Ugovor o formiranju privrednog društva između grada Kragujevca i firme Family sport biće zvanično potpisan najkasnije do sredine februara, kada će početi i radovi na izgradnji teniskog centra, čiji će promoter biti Novak Đoković.
Član rukovodstva firme „Family sport“ Goran Đoković rekao je juče da će teniski centar u Kragujevcu biti „prvi i pravi šumadijski Vimbldon“. Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakao je da je u čitavom projektu najvredniji brend Novak Đoković, koji je, prema njegovom mišljenju, neprocenjiv.
– Za Srbiju je Novak Đoković u poslednjih nekoliko godina učinio više od svih nas političara zajedno – rekao je, između ostalog, Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari