Izmakla medalja u poslednjoj sekundi 1

Prvog dana Svetskog prvenstva u tekvondou za kadete, koje se ove godine održava u prestonici Uzbekistana, Taškentu, srpski reprezentativac Dimitrije Ajduković iz TKD kluba Banjica, pobedio je u prvom kolu takmičara iz Egipta rezultatom 15:10, a u drugom domaćeg učesnika sa 23:12.

U borbi za četvrt finale i medalju, u poslednjih nekoliko sekundi izgubio je od aktuelnog svetskog prvaka iz Rusije.

– Kao klub izuzetno smo zadovoljni jer je Dimitriju ovo prvi nastup na jednom svetskom prvenstvu gde je zauzeo poziciju od petog do osmog mesta. Uspeh je tim veći što u Taškentu vladaju izuzetno teški uslovi jer se temperatura penje do 40 stepeni a vremenska razlika je oko tri sata – rekao je za Danas trener TKD Banjica Nebojša Rakić i zahvalio jednom od trenera TKD Šabac, Milošu Laziću koji je Dimitrija pratio na ovom takmičenju.

Rakić se nada i da će druga takmičarka iz istog kluba, Vesna Ajduković, setra-bliznakinja Dimitrija koja će nastupiti trećeg takmičarskog dana, biti jednako uspešna a poželeo je uspeh i ostalim reprezentativcima.

Inače, na ovom takmičenju kadeti članovi državne reprezentacije predstavljaju zemlju o svom trošku, jer Tekvondo asocijacija Srbije nije u ovoj godini planirala sredstva za to takmičenje a pomoć nije stigla ni iz Ministartsva omladine i sporta.

Roditelji Ajdukovića bili su u posebno teškoj situaciji jer su morali da obezbede novac za dva takmičara, više od 2.500 evra zbog čega su se pre mesec ipo dana obratili javnosti i zatražili pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari