Izraelci tvrde: Novi trener Crvene zvezde već spremio tri pojačanja 1foto EPA-EFE/Adam Davy / POOL

Detalji u vezi sa visinom obeštećenja dele Baraka Bahara od formalnog preuzimanja trenerskog mesta u Crvenoj zvezdi. Dve strane su u toliko intenzivnoj komunikaciji da Izraelci tvrde da je Bahar već spremio trojicu pojačanja.

Delegacija Crvene zvezde boravila je poslednjih dana u Izraelu, sve u cilju da sa čelnicima Makabija iz Haife postigne dogovor u vezi sa visinom obeštećenja.

Barak Bahar ima još godinu dana ugovora sa šampionom Izraela, zbog čega crveno-beli moraju da plate „zelenima“ za preveremeni raskid ugovora.

I dok se u javnosti polemiše o tome da li će Zvezda morati da isplati čitavih milion evra ili koju stotinu hiljada manje, izraelski mediji pišu da je Bahar već spremio trojicu pojačanja koja bi trebalo da već u junu stignu u Ljutice Bogdana.

Bogdan Planić neko je u koga Bahar ima veliko poverenje. Iskusni štoper predvodio je letos Makabi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, samim tim i protiv Crvene zvezde.

Nakon uspešno prebrođenih kvalifikacija, rođeni Užičanin preselio se u Ujedinjene Arapske Emirate za 1,8 miliona evra, ali je nedugo po dolasku doživeo tešku povredu tako da još uvek nije debitovao za Šabab Al Ahli.

Planić bi, ukoliko se predviđanja obistine, mogao da se vrati u Crvenu zvezdu, za koju je nastupao u sezoni 2014/15.

On je i prethodnih sezona bio velika želja rukovodstva Zvezde, međutim, visina obeštećenja bila je kamen spoticanja.

Prema saznanjima Sport5, Bahar želi da u Zvezdu dovede i nigerijskog napadača Entonija Nvakaemea sa kojim je uspešno sarađivao u Hapoel Ber Ševi, pre nego što je prešao u Trabzon za 1,1 milion evra.

Nigerijski fudbaler proveo je u Trabzonu četiri sezone, a trenutno igra u Saudijskoj Arabiji.

Iako je po ukusu Bahara, teško da bi uprava Zvezde pristala na dovođenje napadača koji ima 34 godine i na čijem, potencijalnom transferu, ne bi mogli ništa da zarade.

Nvakaeme je trenutno saigrač Vladimira Stojkovića i Milana Pavkova, i pozicioniran je u samom špicu napada. U odnosu na Al Fahji, u Trabzonu je više igrao po krilu. U prošloj sezoni imao je odličan učinak u vidu 15 postignutih golova i 11 asistencija.

Poslednje potencijalno pojačanje, ujedno bi bilo možda i najkvalitetnije. Reč je o 26-godišnjem Netu Laviju, koji se prošlog leta predstavio zvezdaškoj publici kao odličan vezni igrač, vrstan u destrukciji protivničke igre.

U međuvremenu je otišao u japansku Gamba Osaku za 500.000 evra. Mogućnost da promeni sredinu usko je vezana sa opstankom Osake u elitnom rangu japanskog fudbala. Ukoliko se to ne dogodi, Lavi će imati mogućnost da napusti ekipu, međutim, to se ne može dogoditi pre naredne zime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari