Izvinjenje Šaćirija i Džake zbog pokazivanja dvoglavog orla 1Foto: EPA- EFE/ LAURENT GILLIERON

Švajcarski fudbalski reprezentativci poreklom sa Kosova Granit Džaka i Đerdan Šaćiri i njihov švajcarski kolega Štefan Lihtštajner izvinili su se zbog pokazivanja dvoglavog orla u pobedi protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi RTS, pozivajući se na švajcarski Blik.

„To se više nikada neće desiti“, rekao je Džaka na konferenciji za novinare švajcarske reprezentacije.

Prema pisanju švajcarskog lista Blik, „trojica reprezentativaca, koji su novčano kažnjeni posle kontroverzne proslave golova na meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu, izvinili su se zbog takvog poteza“.

„Bilo bi glupo da to ponovimo. To se više nikada neće desiti“, citira list Granita Džaku.

Đerdan Šaćiri je rekao kako se izvinjava svima koji su se našli pogođeni zbog njegovog poteza, a izvinjenju se pridružio i kapiten Švajcaraca Štefan Lihtštajner.

„Izvinjavam se. Nisam želeo da bilo kome zgazim na žulj“, rekao je Lihtštajner.

Džaka i Šaćiri postigli su golove u meču protiv Srbije (2:1) i proslavili ih pokazivanjem albanskog orla rukama, a pridružio im se i Lihtštajner, što je bio povod za novčane kazne, iako su zvaničnici FSS i reprezentacije Srbije tražili i očekivali suspenziju.

Džaka i Šaćiri su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka, Lihtštajner sa 5.000, a sva trojica su upozorenae da taj ispad ne smeju da ponove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari