Jako i bez pritiska 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana večeras (20.30) u Štark areni dočekuju Limož u poslednjem kolu prve faze Evrokupa. Crno-beli su još pre dva kola obezbedili plasman u Top 16 fazu, i to sa drugog mesta u svojoj grupi.

Večerašnja utakmica nema takmičarski značaj niza goste koji su izgubili sve šanse za plasman dalje, ali je dobra prilika da ekipa Andree Trinkijerija odigra još jedan kvalitetan meč i nastavi sa dizanjem forme.

„Naša obaveza je da prvu fazu Evrokupa završimo na najbolji mogući način. Uprkos činjenici da nemamo pritisak rezultata, želimo da pokažemo poštovanje prema igri, našim navijačima i poštovanje prema sebi, tako što ćemo odigrati na pravi način“, rekao je Trinkijeri.

Partizan je izašao iz teške jesenje serije gostovanja na oba fronta i već se u igri, posebno u napadu, vidi da vreme za trening daje rezultate. Osim meča sa Limožom, do Nove godine očekuju ih još utakmice sa Igokeom i Primorskom, obe kod kuće, odmah posle dočekuju još Mornar i Cedevitu, a 8. januara kreće i druga faza Evrokupa.

I Nikola Janković smatra da nedostatak takmičarskog motiva neće sprečiti njega i saigrače da zadrže pobednički ritam.

„Želimo da prvu fazu takmičenja završimo tako što ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima. Ujedno, na taj način želimo da napravimo najbolji mogući uvod za drugi deo sezone. Do kraja godine, pred nama su još tri utakmice i želja nam je da zabeležimo sve tri pobede“, rekao je Janković.

Partizan i Limož su u Evrokupu dosad odigrali tri meča i gosti vode sa 2:1. U sezoni 2017/18 Francuzi su dobili oba meča, dok su ove sezone crno-beli bili ubedljivi u gostima (82:60).

Nastavak u grupi E

Partizan će takmičenje u Top 16 fazi nastaviti u novoformiranoj grupi E. Protivnici će im biti prvoplasirani iz grupe A, treći iz grupe C i četvrtoplasirani iz grupe D. U grupi A prvo mesto su u sinoćnjim mečevima jurili Virtus Bolonja, Andora i Monako, u grupi C na trećem mestu može završiti čak pet ekipa, dok će četvrtoplasirani u grupi D biti Trento, Budućnost ili Arka Gdinja. Utakmice druge gaze igraće se od 8. januara do 4. marta, a iz svake grupe dve prvoplasirane ekipe plasiraće se u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari