Jam Madar igraće u Letnjoj ligi za Boston Seltikse 1foto: ABA liga

Odigrao je solidnu sezonu u Partizanu, doduše bez trofeja, a nakon završetka ABA lige, Jam Madar je odlučio da se okuša u Letnjoj NBA ligi kako bi pokušao da se domogne ugovora u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu.

Prema izveštaju uglednog portala Israel Hayom mladi plejmejker igraće Letnju ligu sa Boston Seltiksima, u nadi da će se izboriti za NBA ugovor.

U slučaju da ne dobije ponudu iz najjače lige na svetu, plan je da Madar nastavi svoj dalji razvoj u Partizanu kod Željka Obradovića pošto ima aktivan ugovor sa crno-belima i za narednu sezonu.

Boston je izabrao Madara na NBA draftu 2020. godine kao 47. pika. I prošle godine, Madar je igrao u Letnjoj ligi za Seltikse, a pre nego što bude otputovao u Masačusets, daroviti plejmejker odigraće dve utakmice za Izrael u kvalifikacijama za naredno Svetkso prvenstvo i to protiv Poljske i Estonije.

Mladi Izraelac je u svojoj prvoj godini u ABA ligi odigrao 33 utakmice, na 18 je bio starter, uz učinak od sedam poena, 2,3 skoka i 2,2 asistencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari