Prvi reket Srbije i četvrti nosilac Rolan Garosa Jelena Janković konačno je prevazišla treće kolo otvorenog prvenstva Francuske. Sjajnom pobedom nad Amerikankom Venus Vilijams, Jankovićeva se plasirala u četvrtu rundu, tj osminu finala drugog Gren slema sezone, 2:1 (6:4, 4:6, 6:1).

Prvi reket Srbije i četvrti nosilac Rolan Garosa Jelena Janković konačno je prevazišla treće kolo otvorenog prvenstva Francuske. Sjajnom pobedom nad Amerikankom Venus Vilijams, Jankovićeva se plasirala u četvrtu rundu, tj osminu finala drugog Gren slema sezone, 2:1 (6:4, 4:6, 6:1). Jankovićeva i Vilijamsova su u sat i 53 minuta borbe na centralnom terenu prikazanim tenisom opravdale „titulu“ meča dana na turnira, a najbolje rangirana srpska teniserka je pri tom potvrdila da i s pravom ima ulogu jednog od favorita.
U prvom setu Jelena Janković imala je odličan prvi servis (90%), a odnos grešaka je bio čak 8/22 u njenu korist. S obzirom na to, samo jedan brejk, ostvaren već u uvodnom gemu, Jankovićevoj je bio dovoljan za set.
Ipak Venus je postepeno stabilizovala igru i dugo Jelena nije imala pravi odgovor na njene snažne i precizne udarce. Povela je sa 3:0, što ipak nije obeshrabrilo Jankovićevu koja je smanjila na 3:2, ali se i Venus lako vratila – 5:2. Iako je napravila brejk za 5:4, Jelena je poklekla na svoj servis, što ju je koštalo izjednačenja – 1:1. Ali u setu odluke naša najbolja igračica zablistala je punim sjajem. Vilijamsova je povela, ali Jelena je osvojila šest gemova zaredom.

Nova pobeda Zimonjića i Santoroa

Nenad Zimonjić i Fabris Santoro uspešno su prebrodili i drugu prepreku na Rolan Garosu. Srpsko-francuski dubl je za nešto manje od jednog i po sata savladao Špance Felisijana Lopeza i Manuela Granoljers Pujola rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 1:6, 6:4.

Zimonjić i Santoro u osmini finala igraće sa Belgijancima Olivijeom Rohusom i Kristofom Fligenom ili Švajcarcem Ivom Alegrom i Amerikancem Džimom Tomasom, koji su imenovani za trinaeste „kosturaše“.

U osmini finala Jelenu Janković očekuje bolja iz duela Elena Dementijeva (Rusija, 13. nosilac) – Marion Bartoli (Francuska, 18). Sa kojom god da se sastane sigurno je da će po rangu a i prikazanoj igri Jankovićeva biti izraziti favorit. U duelima sa Dementijevom ima skor 3:2, a i sa Bartoli je takođe u plusu – rezultat u pobedama je 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari