Holandski golman na stubu srama jer ne plaća alimentaciju za bolesno dete 1Foto: EPA-EFE/JEROEN JUMELET

Centralna vest nekih inostranih medija ovih dana je 33-godišnji golman Jasper Silesen, koji je trenutno član NEC Najmehena, a svojevremeno je branio i za Barselonu i za Valensiju.

Ipak kompletnu priču o njegovom moralnom posrnuću donela je španska Marka koja je do tančina ogolela činjenicu koliki je cinik bivši golman „lala“ koji je u dresu sa nacionalnim grbom zabeležio 63 nastupa.

Marija Moran je poznata španska sportska novinarka koja radi za kanal „Gol“, a sa Silesenom ima ćerku Kajetanu na koju je poznati golman u potpunosti zaboravio. Zaplet priče leži u tome da dok je Marija Moran bila trudna, Jasper Silesen je na društvenim mrežama javno priznao da ima drugu vezu, posle čega je usledio razvod.

Bivšeg gomana Ajaksa, Barselone i Valencije sada je tužila bivša supruga koja ga optužuje za „napuštanje porodice“. Kako je objasnio njen advokat Tereza Bajes, bebu je „otac napustio u bolnici jer nije hteo da plati 1 200 evra koliko je koštala njena hospitalizacija, iako mu je javljeno za troškove nekoliko dana pre otpusta.“ Umesto toga, novac je uplatila baka devojčice, koja je pare dala iz sopstvene ušteđevine kako bi pomogla svojoj unuci.

Sada je problem u tome što holandski golman ne plaća alimentaciju, iako se njegovo bogatstvo procenjuje na preko 40 miliona eura.

Marija Moran odlučila je da Jaspera Silesena pozove na sud kako bi osigurala da ubuduće dobije nešto novaca od njega, budući da je malena Kajetana slabašnog zdravlja te je često u bolnici na pregledima i terapijama.

Ona je nedavno doživela i novi životni udarac:

– Ovaj Božić nipošto nije bio najbolji u mom životu. Jednog dana pre nego što je moja kći primljena u bolnicu krajem prošle godine, otkrila sam sebi kvržicu u dojci. Prioritet mi je bila Kajetana pa nisam ni išla kod doktora dok nije otpuštena. Na konsultacijama mi nisu otkrili samo jednu kvržicu na dojci. Imala sam još jednu. Vozila sam se i u jednom trenutku mi je zazvonio mobilni: „Marija, ovde je tvoja doktorka, stigli su nalazi i ne izgledaju dobro. Našli smo nešto u tebi, moraš na biopsiju. Najkraći i najteži razgovor u mom životu. Bila sam na dve biopsije u mesec dana“ – objasnila je novinarka putem svojih društvenih mreža.

Sada je sasvim očigledno da Silesen ne želi da ima išta sa njima dvema, pa će Marija Moran morati da istovremeno vodi više bitaka.

Njena borba je doprla do mnogih žena, ali i i ljudi u Španiji koje je na društvenim mrežama od milošte zovu „lavica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari