Jedan gol završava posao 1Foto: STARSPORT

U Partizanu nema nikoga ko dovodi u pitanje dvomeč sa grčkim Olimpijakosom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, posle dominacije u prvom duelu sa vrlo prosečnom ekipom Budućnosti, ali se isto tako niko ne zavarava da će se crno-beli u večerašnjem revanšu prošetati Podgoricom.

Pogotovo ako srpski prvak ponovo potroši celo jedno poluvreme na probijanje odbrane crnogorskog tima, čija taktika ovog puta mora biti napadačkija.

– Imamo solidnu prednost, ali Partizan uvek ide na pobedu. Ima još 90 minuta da se igra, ništa nije završeno u prvom meču. Svi znamo da nas čeka teško gostovanje. Očekujemo da Budućnost napadne, jer ima negativan rezultat. Mi ćemo čekati šansu i truditi se da postignemo što pre gol – svestan je (uz Leonarda da Silvu Souzu) najbolji strelac ekipe Uroš Đurđević, čiji je otvoren rat sujeta sa ovim Brazilcem bio ružna strana pobede u Humskoj i glavna tema danima posle rezultatski uspešnog otvaranja sezone.

Istu predikciju ima i levi bek Nemanja Miletić, standardno dobar u defanzivi, ali prilično neupotrebljiv na protivničkoj polovini terena, gde bi trener Miroslav Đukić voleo da se on i parnjak mu na drugoj strani Miroslav Vulićević češće i smislenije pojavljuju, odnosno više pomažu još nedovoljno prodornim krilima.

– Očekivanja su pozitivna, jer imamo dobar rezultat i mislimo da smo bolji tim. Znamo šta nas čeka i želimo da dvomeč uspešno privedemo kraju. naravno, Budućnost vidi svoju šansu i sigurno se neće predati, ali mi smo tu da im ne dozvolimo da polete i pomisle da mogu u sledeće kolo – samouveren je jedan od defanzivaca Parnog valjka.

Nemanja Mihajlović se nije proslavio na levom boku veznog reda pre sedam dana, pa će svoje mesto prepustiti daleko opasnijem i efikasnijem Leonardu, odnosno preseliti se na klupu za rezerve, ali ima svoje mišljenje o onome što Partizan čeka u najbližem komšiluku.

– Pokazali smo u prvom meču da smo kvalitetniji od Budućnosti, ali je respektujemo. Ne smemo nimalo da potcenimo protivnika nimalo, jer to onda može da se okrene protiv nas. Idemo u Crnu Goru spremni i na pobedu – poručio je pre jučerašnjeg puta mladi fudbaler crno-belih.

U najboljih 11 ovog puta naći će se Petar Đuričković, na mestu iza Đurđevića, umesto veoma agilnog ali neverovatno nepreciznog Leandra Tavambe.

Vlaisavljević: Možemo do čuda

– Ništa nije gotovo, možemo da stignemo dva gola minusa iz Beograda. Biće ovog potpuno drugačija utakmica. Napašćemo Partizan, jer drugog izbora nemamo. U prvom poluvremenu prvog meča uspešno smo zatvorili prilaze golu, da bi posle prvog kiks gola došlo do pada koncentracije, koji je individualno kvalitetan Partizan kaznio. Ipak, golman Milan Mijatović je sjajno odradio svoj deo posla, pa sada možemo da se nadamo plasmanu u narednu rundu. Očekujem da uz veliku podršku navijača i uz malo sreće napravimo čudo – optimista je krilni ofanzivac Budućnosti Milan Vlaisavljević.

Sve karte rasprodate

Fudbalere Partizana trebalo bi da dočeka 12.000 ljudi, jer vesti sa lica mesta kažu da su ulaznice za večerašnji meč na popularnom stadionu pod Goricom (oficijelni naziv Gradski stadion) prodate u rekordnom roku. Tribine ipak neće biti ispunjene do poslednjeg mesta, jer će sektor namenjen rivalskim navijačima ostati pust, posle kažnjavanja crno-belih, odnosno zabrane UEFA beogradskom klubu da organizovano vodi Grobare na prvu evropsku utakmicu na strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari