Jedini srpski trener u Ligi šampiona pred najvećim izazovom u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ Maxim Shipenkov POOL

Posle lagane „šetnje“ kroz prošlu Ligu šampiona i „gaženja“ Atletika na startu njenog novog izdanja…

… evropski fudbalski vladar Bajern prigrabio je sebi ulogu favorita pre prvog sudijskog zvižduka u svakom svom meču do kraja takmičenja ove sezone, pa teško da bi iko razuman stavio ruku u vatru da će baš moskovska Lokomotiva ukočiti nemačku gol-mašineriju, ali njen trener Marko Nikolić ima pravo da se nada da će on i njegova četa igrača ostati neporaženi u večerašnjoj borbi sa „alama“ iz Minhena.

Mada oslonac lične pozitivnosti i ambicioznosti ne može tražiti u klupskoj istoriji, ne samo zbog podatka da su „železničari“ u jedinom dvomeču sa ovim rivalom, u Kupu UEFA septembra 1995. godine, posle šokantnog slavlja na „Alijanc areni“ (0:1) kod kuće potučeni do nogu (0:5), već i zato što su najčešće poražena strana u evropskim utakmicama, jer su na njihovom stadionu izgubili svih pet megdana sa bundesligaškim timovima…

Ni najskorija prošlost mu ne ide na ruku, pošto je ruski viceprvak u predigri duela sa Bajernom ostao praznih šaka protiv Rotora (1:2) u 12. kolu prvenstva. Pa, opet, ko u čudo veruje taj ga (ponekad) možda i napravi.

– Neko je možda pomislio da ovaj poraz ima veze sa našim sledećim mečom u Ligi šampiona, ali nema kopče između Rotora i Bajerna. Veliki je izazov stati na crtu takvom klubu i timu. Ponekad se čini da bi remi bio savršen, ali moramo misliti da ćemo pobediti. I pokušati sve što u našoj moći da uzmemo sva tri boda. Nije mi posao da se bavim skepticizmom onih što ne veruju u nas. Radujemo se prilici da igramo sa najboljim timom Evrope – reči su osvajača više titula u Srbiji i Mađarskoj.

Sa Bajernom je sasvim druga priča: ima samo jedan kiks (poraz) i četiri slavlja u tekućoj Bundesligi,“isprašio“ je Ajntraht (5:0) na generalnoj probi za večerašnji duel, ume sa ruskim klubovima, decenijama dominira domaćim vodama, može se pohvaliti raznim evropskim trofejima…

– Za mene je Bundesliga hleb i puter, ona je razlog što smo u Ligi šampiona. Drugo od ta dva takmičenja mi je takođe važno, pa gledam kako da i ove sezone budemo što uspešniji u Evropi, a naše poslednje tri utakmice u prvenstvu i premijera u LŠ mi govore da smo na pravom putu. Što se tiče Lokomotive, vidim je kao jednu od najuigranijih i najčvršćih ekipa u Rusiji. Primili su najmanje golova, a imaju dobre opcije u napadu- kaže Hans-Diter Flik, čiji su trenerski principi i metode napravili od Bajerna još veće „čudovište“ nego što je bio pre prošle sezone.

Raspored 2. kola

utorak

Grupa A

Lokomotiva (M) – Bajern             18.55

Atletiko – Salcburg          21.00

Grupa B

Šahtjor – Inter   18.55

Borusija (M) – Real          21.00

Grupa C

Porto – Olimpijakos        21.00

Marsej – Mančester siti                21.00

Grupa D

Atalanta – Ajaks               21.00

Liverpul – Midtjiland       21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari