Jedna dilema na putu ka EURO 1Foto: STARSPORT

Evropska fudbalska asocijacija UEFA objavila je spisak potencijalnih učesnika martovskog baraža za plasman na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija.

Za mesto na EURO 2020 kroz Diviziju C Lige nacija takmičiće se Srbija, Škotska, Norveška i još jedna od tri reprezentacije: Bugarska, Izrael ili Mađarska.

„Orlovi“, Norveška i Škotska sigurni su učesnici baraža jer su izgubili šanse za odlazak na EURO kroz redovne kvalifikacije, dok će preostala ekipa biti poznata tek po završetku ovog ciklusa u novembru. Pošto se polufinalni parovi formiraju na osnovu rang liste UEFA, nema dileme da će Srbija polufinale igrati protiv Norveške, a zatim će ako prođe u finale ići na Škotsku ili nekog iz neizvesnog trija.

Pošto se u polufinalu i domaćinstvo određuje na osnovu rang liste, ni tu nema dileme da ćemo gostovati Norveškoj u nekom od termina od 26. do 28. marta. U finalu koje će se igrati u terminima od 29. do 31. marta rang lista neće imati uticaj, a domaćin tog meča biće unapred određen žrebom koji će se održati 22. novembra. Kada se sve ovo sumira u rečenici, „orlovi“ će morati da u martu pobede na oba meča (lako moguće na oba gostovanja) ukoliko žele na EURO.

Kroz baraž četiri divizije Lige nacija biće poznata poslednja četiri učesnika Evropskog prvenstva. Žreb grupa za Evropsko prvenstvo biće održan 30. novembra, tako da će „orlovi“ još pre marta znati s kim će se eventualno sastati u grupi na EURO 2020. Završni turnir igraće se od 12 juna do 12. jula u 12 različitih zemalja.

Luksemburški sindrom Luke Jovića

Iako je meč između Luksemburga i Srbije propustio zbog povrede, španski mediji su preneli da je Luka Jović juče odradio trening u Real Madridu punim intenzitetom. Lokalni mediji ističu da Jović čak po povratku u Madrid nije ni prijavio povredu niti tražio pregled kod klupskog lekara, te da je moguće da je meč u Luksemburgu propustio kao vid džentlmenskog dogovora Reala i FSS. Nije isključeno i da će ostali reprezentativci Srbije igrati narednog vikenda mečeve za svoje klubove iako je prethodno objavljeno da su povređeni za Luksemburg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari