Jokić blista u napadu, u odbrani bez rešenja 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Denver je izgubio drugu utakmicu zaredom u gostima, i to od Majamija nakon produžetaka rezultatom 149:141, tako da je sada pao na deseto mesto u Zapadnoj konferenciji.

Kako trenutno stvari stoje da bi se Nagetsi našli u plej-ofu potrebno je da dobiju veći deo narednih utakmica koje igraju u gostima a među kojima će jedino Čikago biti „lakši“ protivnik dok su preostala četiri rivala Vašington, Filadelfija, Oklahoma i Toronto.

U poslednjem meču protiv Hita Nikola Jokić imao je jedan od najboljih učinaka sezone postigavši 34 poena, uz 14 skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za 48 minuta na parketu. Srpski igrač pogodio je i koš deset sekundi pre kraja za izjednačenje obezbedivši produžetke. Međutim koliko se srpski centar istakao u napadu toliko je imao problema u odbrani pogotovu protiv najefikasnijeg igrača u timu sa Floride, Džejmsa Džonsona, koji je ubacio čak 18 od svog 31 poena u produžecima i koji je na kraju bio najzaslužniji za trijumf Hita.

– To je mis meč. Davali smo Džonsonu lopte namerno, znali smo da je Jokić malo sporiji od njega i da će Džonson to iskoristiti – kazao je nakon utakmice Goran Dragić, koji je susret završio sa 20 poena i osam asistencija.

Među Nagetsima, pored Jokića istakao se i Vilson Čendler sa 26 poena i pet uhvaćenih lopti. Za Denver ponovo nije igrao najbolji strelac Geri Heris, za koga se još uvek ne zna koliko će utakmica morati da propusti.

Prethodne noći na terenu je trebalo da se nađe i Bogdan Bogdanović, ali ga nije bilo u sastavu Sakramento Kingsa zbog bola u mišiću leve noge. Sakramento je poražen od Detroita (90:106), a najefikasniji bio je Badi Hild sa 20 poena. Pistonse je predvodio Blejk Grifin sa 26 poena.

Rezultati

Klivlend – Milvoki                              124:117

Indijana – LA Lejkers       110:100

Filadelfija – Šarlot             108:94

Bruklin – Memfis                               118:115

Majami – Denver                              149:141

Njujork – Čikago                110:92

San Antonio – Golden Stejt          89:75

Sakramento – Detroit     90:106

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari