Jokić čeka Oklahomu ili Minesotu 1EPA-EFE/WILL OLIVER

Sužen krug potencijalnih rivala košarkaša Denvera u NBA plej-ofu.

Nju Orleans je bio domaćin Oklahomi u borbi za plej-of Zapadne konferencije najjače lige na svetu, ekipe su publici priuštile uzbudljiv i neizvestan meč, da bi na kraju drame gosti slavili pobedu – 118:123.

Tokom četiri četvrtine u „Smuti king centru“ rivali su retko vodili sa 10 i više poena, Pelikansi su bolje otvorili meč, a Tanderi izdominirali u trećoj deonici, da bi prevagu doneo bolji pucaški arsenal Oklahome.

Brendon Ingram je vukao poraženi tim u napadu, ali sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija nije imao dovoljnu podršku ostatka tima u provlačenju lopte kroz protivnikovu mrežicu. Iako je u finišu, trojkom, maksimalno zakomplikovao život izabranicima Marka Dejnoa (118:119).

Gildžs-Aleksander je nakon trojke Ingrama momentalno poslat na liniju penala, unovčio je oba bacanja, da bi Erber Džons umesto da uposli neometanog Si-Džeja Mekaluma, poslao neprecizno dodavanje iz auta u aut. Pelikansi su izgubili loptu, ponovo poslali najboljeg strelca utakmice na liniju penala i to je bio njihov kraj njihovih nada.

Gidi je uz 30 poena sakupio devet skokova i deset asistencija, Gildžs-Aleksander na 32 poena imao pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Lu Dort je sačekao plej-in turnir da isporuči ovosezonski košgeterski rekord. Kanađanin je sa 27 poena takođe bio vrlo važan faktor u trijumfu Tandera.

Oklahomi sada predstoji okršaj sa Minesotom, dok Nikola Jokić i njegov Denver, kao prvoplairani, čekaju boljeg iz tog duela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari