Istorijska noć za Jokića i Denver: Nagetsi sa prvog mesta na Zapadu čekaju plej-of 1Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi su prvi put u klupskoj istoriji zauzeli lidersko mesto u Zapadnoj konferenciji pred početak plej-ofa.

Uprkos slabijoj seriji rezultata u poslednje vreme, tačnije tri poraza na pet utakmica, na tri meča pre kraja regularnog dela, Nagetsi su osigurali lidersko mesto u Zapadnoj konferenciji zahvaljujući porazu Memfisa od Sakramenta.

Nikola Jokić dosta optimistično može da sagleda ambicije svoje ekipe u doigravanju; napokon je dobio adekvatnu podršku od strane saigrača, posebno Džamala Mareja, ali i Portera Juniora, kao i Erona Gordona.

Veliki značaj za igru ima i Kendavijus Koldvel-Poup, kao i Brus Braun, naročito u fazi tranzicije i igre na otvorneom terenu.

Takođe, ruki, Kristijan Braun, pronašao je svoju ulogu, a očekuje se, da tokom plej-ofa, Redži Džekson postane važna karika u organizaciji igre, pogotovo, kada druga petorka bude na parketu.

Denver će imati prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa u konferenciji.

Na Istoku, Milvoki je posle trijumfa nad Čikagom (105:92), osigurao, ne samo prvo mesto u konferenciji, već i u ukupnom plasmanu ove sezone.

Baksi su stigli do 58. pobede, što je učinak koji do kraja regularnog dela ne može da dostigne nijedna druga ekipa.

Janis Adetokunpo i saigrači, potencijalno bi mogli da imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, sve do velikog finala.

Nagetsi će do kraja ligaškog dela imati priliku da se dodatno uigraju, s obzirom na to da će imati zahtevna gostovanja Finiksu i Juti, dok će poslednju utakmicu odigrati protiv Sakramenta u Koloradu.

Nikola Jokić bi, pak, mogao da bude rasterećen, prevashodno, jer je u poslednje vreme propustio neke utakmice zbog bolova u listu.

I sam trener Nagetsa, Majk Meloun, nakon poraza od Hjustona, priznao je da se Srbin oseća nedovoljno sveže i da ima energetskih problema.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari