Jokić iznenađujuće loš 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Samo tri dana ostala su do nastavka NBA sezone, koji će se održati u Orlandu.

Sve 22 ekipe, učesnici „restarta“, nalaze se u fazi odigravanja poslednjih kontrolnih mečeva, nakon kojih će glavni treneri imati nešto jasniju sliku forme i voljnog momenta kod svojih izabranika.

Denver je izgubio od Orlanda (114:110), a Nikola Jokić odigrao je verovatno najlošiji ovosezonski meč, bez obzira na to što je duel protiv Medžika bio prijateljske prirode.

Najbolji košarkaš Nagetsa ostao je bez košgeterskog učinka, uz šest skokova, pet asistencija, ali i čak šest izgubljenih lopti.

Sakramento je, pak, uspeo da napravi veliki rezulatski preokret protiv Klipersa; Kingsi su gubili u jednom trenutku sa 21 poenom razlike, ali su na kraju trijumfovali 106:102.

U odsustvu gotovo kompletne spoljne linije na Floridi tokom priprema za nastavak sezone, trener Denvera Majkl Meloun na prva dva kontrolna meča protiv Vašingtona i Nju Orleansa izvodio je startne petorke sastavljene od igrača iz centarske linije.

U takvoj konstelaciji, Jokić je utakmice počinjao kao plej, što svakako neće igrati u „restartu“ bez obzira na sjajan pregled igre i odličan pas.

U generalci protiv Orlanda, Srbin je vraćen na prirodnu poziciju centra, međutim, uprkos tome što se vratio startni plej Džamal Marej, Jokić je delovao nekako nedovoljno motivisano i fokusirano.

Za 23 minuta, najbolji igrač Nagetsa, šutirao je samo jednom, što može biti i neshvatljivo, s obzirom na to da je u pitanju nosilac igre jednog od kandidata za najviši plasman u plej-ofu.

Denver je na poslednjem kontrolnom meču izgubio čak 21 loptu; delimičan se odgovor može pronaći i u tome što je Meloun startovao sa trojicom visokih igrača i Džeremija Grenta koristio kao krilo (2izg), iako je njegova prirodna pozicija krilni centar.

Ni protiv Medžika, za Nagetse nisu igrali Geri Heris i Monte Moris, uz Džamala Mareja najbolji kontrolori lopte i pasa u spoljnoj liniji.

– Imam puno briga. Nema potrebe da preterujemo, momci često nisu igrali na svojim prirodnim pozicijama, ali izgubljene lopte su i dalje veliki problem. Kao da ne cenimo loptu. Imamo vremena do našeg prvog meča sa Majamijem, iskoristićemo ga da poboljšamo ono gde smo zakazali – zabrinuto deluje trener Meloun.

Rišuan Holms vratio se u startnu petorku Kingsa, kao prvi centar; Sakramento je „okrenuo“ Kliperse i to prevashodno u režiji Bogdanovića.

U odnosu na kontrolne mečeve sa Milvokijem, a pogotovo Majamijem, srpski bek delovao je daleko odlučnije, odigravši meč sa više samopouzdanja.

Iz igre je šutirao 7/15, ali u fazama utakmice u kojima su Kingsi pokušavali da se rezultatski vrate u meč, bio je vrlo precizan.

Bogdan je duel završio sa 21 poenom, dok je Bjelica pogodio samo jednu trojku (4sk, 4as), ali tačno na 24 sekunde pre kraja utakmice, za vođstvo Kingsa 102:99.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari