Jokić najbolji u porazu 1Foto: EPA/MIKE BROWN

Promašaji su skupo koštali Denver koji je u svom „Pepsi“ centru dozvolio Portlandu da dođe do pobede (90:97) i tako izjednači u seriji na 1:1 u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Nikola Jokić je sa „dabl-dabl“ učinkom pružio solidnu partiju i bio najbolji u redovima Nagetsa, ali je procenat uspešnosti šuta Denvera od 34 odsto bio poražavajući, statistički gledano najlošiji ove sezone.

Jokić je ubacio 16 poena (7/17 iz igre), uz 14 skokova i sedam asistencija. Portland je tokom cele utakmice imao vođstvo, a upravo je srpski centar u poslednjem minutu uspeo da svojim košem smanji minus Nagetsa na samo pet poena (90:95). Međutim, već u sledećem napadu Jokić je pokušao trojkom da se uhvati za rezultatsku slamku, ali je promašio.

Solidan učinak u Denveru imao je i DŽamal Marej sa 15 poena i sedam skokova, mada je i on u prvoj četvrtini promašio mnoge zicere dok je Portland uvećavao prednost. Pol Milsap je meč završio sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak imali su još i Malik Bizli (13) i Geri Heris (12).

U Blejzersima je najbolji bio Si DŽej Mekolum sa 20 poena i po šest asistencija i skokova. Enes Kanter i Rodni Hud ubacili su po 15 poena. Demijen Lilard nije imao najbolji dan sa tek 14 poena, ali je sjajna igra ostatka ekipe uspela da pokrije sve njegove greške.

– Dobra vest je da su imali sve one ofanzivne skokove ali ih nisu iskoristili mnogo. Šutirali su 8/24 iz drugih šansi, srećom nisu nas povredili koliko su mogli ofanzivnim skokom. Jokić i Milsap su se igrali odbojke, odlični su na ofanzivnim skoku. Među trojicom najboljih u tom segmentu, moramo se potruditi da nemaju takve prilike u trećoj utakmici – rekao je posle meča trener Portlanda Teri Stots.

Naredna dva meča igraju se u Portlandu, a sledeći je na programu u subotu u 4.30 ujutro po srednjeevropskom vremenu. Drugi meč u Oregonu igraće se u ponedeljak u 1.00 ujutro.

Meloun: Ne šutiraš ako te ne ide

Trener Denvera Majk Meloun nije bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali drugi meč serije protiv Portlanda.

– Razumem igrače što mnogo šutiraju, ali ako ti nije veče, moraš da napadneš koš, da izvršiš pritisak na obruč. Mi nismo tako razmišljali u prvom poluvremenu. Šutirali smo na silu, umesto da idemo samo na sigurne poene kada smo već videli da nas neće šut. U plej ofu se ne prašta da u prva 24 minuta ubaciš samo 35 poena. Ne šutiraš uzalud ako te ne ide, a mi smo upravo to radili – zaključio je Meloun.

Polufinale plej-ofa

Istok

Milvoki – Boston 1:1

Toronto – Filadelfija 1:1

Zapad

Denver – Portland 1:1

Golden Stejt – Hjuston 2:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari