Jokić u Čikagu kao kod kuće 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Denver Nagetsi i LA Klipersi prekinuli su niz poraza u noći između srede i četvrtka.

Tim Nikole Jokića nadigrao je Čikago u gostima, čemu je srpski igrač, koji je imao ogromnu podršku velikog broja srpskih navijača, doprineo sa 21 poenom za 24 minuta, sedam skokova i pet asistencija. Istovremeno i ekipa Miloša Teodosića konačno je slavila protiv Milvokija a naš reprezentativac zabeležio je 15 poena, te imao četiri asistencije, dva skoka i jednu ukradenu loptu, dok Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Denver se nalazi usred serije gostovanja među kojima je utakmica protiv Čikaga viđena kao najlakša. Nagetsi su opravdali ulogu favorita pošto su protiv Bulsa postigli treći najveći broj poena ove godine, uz jedno od najboljih šuterskih večeri (61,4 odsto iz igre) a pored Jokića, u Denveru su se istakli i Pol Milsep sa 22 poena uz osam skokova, Vilson Čendler sa 19, a po 16 su ubacili Vil Barton i DŽamal Mari koji je imao i sedam asistencija.

– Ponosan sam na momke što su izašli i odradili posao kako treba. Niko se nije povredio, mi smo pobedili, i sada idemo u Vašington da probamo da dobijemo i tu utakmicu – kazao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Atmosfera u Čikagu bila je posebna pošto je oko 500 srpskih navijača bez predaha bodrilo Nikolu Jokića, uzvikujući između ostalog i „Srbija, Srbija“, tako da se domaće pristalice nisu ni čule.

– Ovacija, navijači, ljudi iz Srbije su doneli i zastave. Kada Srbija igra ovakva je atmosfera. Zamislite celu arenu ovakvu. Ceo srpski narod voli košarku – kazao je Jokić nakon meča.

Posle nekoliko razočaravajućih partija i Miloš Teodosić konačno se radovao. Klipersi su protiv Baksa rano stigli do vođstva pošto su serijom koju je vukao Deandre DŽordan sa 14 poena i deset skokova stigli do dvocifrene razlike posle prve četvrtine. U nastavku susreta odgovor na sve bolju igru Baksa pružio je Miloš Teodosić, ubacivši tri trojke, dok su se u drugom poluvremenu istakli Ostin Rivers i Lu Vilijams. Najefikasniji kod pobednika bio je DŽordan sa 25 poena i 22 uhvaćene lopte, uz četiri asistencije, dok je Bakse, za koje najbolji košarkaš Janis Adetokumbo nije igrao ceo meč zbog povrede, predvodio Kris Midlton sa 23 poena, šest asistencija uz po četiri skoka i ukradene lopte.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari