Jokić: U životnoj sam formi 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S LESSER

Nikola Jokić u novu NBA sezonu ulazi bogatiji za iskustvo koje je tokom tri godine stekao u najjačoj košarkaškoj ligi, ali i za 147 miliona dolara, koliko će zaraditi za pet sezona u Denveru (po prethodnom ugovoru zaradio bi 49 miliona za četiri godine).

Srpski košarkaš tvrdi da je fizički nikad spremniji i da planira da sa svojim klubom napadne NBA prsten.

– Zaista sam vredno trenirao tokom leta, obratio sam pažnju i na ishranu, tako da sam fizički u životnoj formi. Radio sam jače nego ikad, istrčao hiljade sprintova celom dužinom terena. Mislim da smo obavili dobar posao – naveo je Jokić, pravdajući se da samo zbog što bolje pripreme za Denver za „orlove“ nije igrao još od Olimpijskih igara u Riju.

Jokić dodaje i da navijači Denvera ne moraju da brinu jer ga novi ugovor neće promeniti.

– Biću isti kao pre. Znam šta sam radio da bih stigao dovde, samo ću nastaviti tako. Novi ugovor je samo logičan korak u karijeri – rekao je Jokić.

Visoke ambicije u novoj sezoni ima i Sakramento u kome se Bogdanu Bogdanoviću pridružio Nemanja Bjelica.

– Došao sam u sjajan grad, vreme je odlično, a u klubu je odlična organizacija. Tražio sam višegodišnji ugovor i bio sam blizu povratka u Evropu. Vlade Divac mi je pomogao da promenim mišljenje. Zajedno sa Peđom Stojakovićem ubedio me je da je ovo najbolje za moju karijeru, kao i za moju porodicu. Drago mi je što sam prihvatio ponudu Sakramenta – izjavio je Bjelica.

Iako je želeo dres sa brojem osam, Bjelica je morao da napravi kompromis i izabere 88.

– Osmica je rezervisana za Bogdanovića, pa sam morao da pišem zahtev za drugi broj. Nema veze, sledeće godine ću biti brži i prvi ugrabiti moj broj – u šali zaključuje Bjelica.

Teodosić: Povreda je prošlost

Srpska javnost u novoj NBA sezoni mnogo očekuje od tandema „orlova“ u LA Klipersima – Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića. Teodosić je prošle sezone propustio 37 mečeva zbog povrede stopala.

– Sada sam potpuno spreman. Imam godinu dana u NBA ligi iza sebe koja mi mnogo znači. Ove sezone planiram da igram konstantno i pokažem zašto sam doveden u Kliperse – rekao je Teodosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari