Jokić za agoniju Oklahome 1Foto: FoNet / AP

Rezultatski lepo veče za ekipe u kojima nastupaju srpski igrači. Sakramento je, nakon prave drame, pobedio Filadelfiju (109:108), vezavši drugu pobedu, dok je Denver preuzeo recept od Kingsa, savladavši Oklahomu (102:94).

Derbi je odigran u Teksasu, gde je Hjuston u neizvesnoj završnici pobedio Klivlend (117:113).

Oklahoma je letos angažovanjem Pola Džordža i Karmela Entonija nameravala da se ravnopravno suprotstavi Golden Stejtu u borbi za titulu na Zapadu, međutim niko nije mogao da pretpostavi da će Tanderi na startu sezone biti jedan od najlošijih timova u ligi. Posle poraza u Koloradu ekipa Bilija Donovana ima 0-5 u diviziji, odnosno 0-6 u konferenciji. Uz 15 poena, 11 skokova i tri asistencije našeg centra Nikole Jokića, Nagetsi su u „razmeni vatre“ u finišu utakmice uspeli da odbrane prednost stečenu serijom 9:0 na startu poslednje deonice. Jokić je bio raspucan u prethodnom periodu, ali ga je u duelu sa Tanderom „stao“ šut – ubacio je jednu od pet trojki, ali i šest dvojki iz 11 pokušaja, a s njim na parketu ekipa je ostala u plusu pet poena. Ipak, ključnu prednost Nagetsima doneli su rezervisti Mudiaj i Barton. Na poraženoj strani Entoni je ubacio 28 poena, a Džordž i Vestbruk po 13, uz očajne procente šuta višegodišnjeg lidera Tandera. Denver je u seriji mečeva kod kuće, gde ima skor 5-2, a poslednji trijumf obeležio je i duel Jokića i Vestbruka; Srbin je nehotično udario Rasela laktom i time mu se simbolično osvetio za njegov grub start na Bogdanovića na prethodnom meču u Sakramentu. Kingsi su trijumfom nad Filadelfijom vezali dve pobede. Bogdan Bogdanović ubacio je dve trojke iz šest pokušaja za devet poena tokom 23 minuta u igri, imao je i tri skoka, dve asistencije, ukradenu i dve izgubljene lopte, kao i jednu blokadu u „olaraund“ predstavi koja je završena promašajem Džoela Embida za pobedu gostiju. Poenima Derona Foksa na 13,4 sekunde pre kraja, Sakramento Kingsi ostvarili su drugu uzastopnu pobedu, a treću ove sezone i izbegli šesti poraz u nizu od Filadelfije.

U pobedi Hjustona nad Klivlendom Harden je ostvario bogati tripl-dabl – 35p, 11sk, 13as, ali je junak utakmice bio švajcarski centar Klint Kapela, čijim je poenima prednost Roketsa postala nedostižna za Kavse. Lebron je u prvom poluvremenu uganuo zglob, morao da napusti parket i ode u svlačionicu na „prvu pomoć“, ali se vratio i za 40 minuta u igri ubacio 15 od 24 šuta uz samo tri izvedena penala za 33 poena. Fantastičnu utakmicu odigrao je Džef Grin, koji se sa pozicije krila prebacio na centra usled povrede Tristana Tompsona i doneo Kavsima 27 poena uz šut 11/15 iz igre, ali je poslednju reč imao Kapela. 

Rezultati

Vašington – L A Lejkers  111:95

Toronto – NJu Orleans    122:118

Hjuston – Klivlend            117:113

Sakramento – Filadelfija                109:108

Denver – Oklahoma         102:94

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari