Jokićeve male bravure 1Foto: Fonet/AP

Slabije je počeo, ali kako sezona odmiče Nikola Jokić sve više liči na igrača iz prošle takmičarske godine u kojoj je kao ruki oduševio upravu i struku Denvera.

Srbin je dabl-dabl učinkom pokušao da u domenu sopstvenih mogućnosti što više pomogne saigračima, međutim Nagetsi su pretrpeli poraz od Majamija i to na svom terenu (106:98).

Otkad je na lični zahtev ispao iz startne petorke Jokić je prodisao kao rezervna opcija na poziciji centra. Somborac je za 24 minuta na parketu Pepsi centra ubacio 17 poena, nanizavši pritom 14 skokova, šutirajući dobrih 7/11 iz igre. Jokić je tako povezao dva statistički zapažena meča, pošto je prethodno na gostovanju Finiksu u Arizoni ubacio 13 poena, uz 11 skokova. Inače, reprezentativac Srbije ostvario je upravo protiv Majamija drugi najbolji statistički učinak ove sezone, posle onog u meču sa Portlandom (23p, 17sk).

Nažalost, preostala dvojica Srba na poslednjim utakmicama Minesote, odnosno Detroita, bili su samo puki statisti. Vulvsi su kod kuće poraženi od NJujorka (106:104), Bjelica je u igri proveo 16 minuta, ali se nije upisao u listu strelaca. Inače, meč je obeležio sjajni Karl Entoni-Tauns, prvi pik 2015. sa Univerziteta Kentaki. Minesotin centar ostvario je rekord karijere sa impozantnih 47 poena, uz 18 skokova i tri blokade. Momak iz Dominikanske Republike pritom je odlično šutirao za dva poena, došavši do brojke 47 iz samo 19 upućenih šuteva od kojih je pogodio 15. Detroit se nalazi u seriji pobeda, ali naš Boban Marjanović nije protagonista istih. Pistonsi su trijumfovali na gostovanju Bostonu (121:114). Srpskom centru ovo je bila čak deveta utakmica na kojoj uopšte nije ulazio u igru, od 20 odigranih, dok je na preostalima mahom ulazio u igru kada je već sve bilo odlučeno. Pistonsi su 10. pobedu ostvarili zahvaljujući sjajnom učinku startne petorke: Moris 20, Heris 21, Dramond 20 i 17 skokova, Smit 19, osam skokova i osam asistencija i Kaldvel-Poup 25. Detroitu je prošle sezone, koju su završili glatkom eliminacijom od Klivlenda u četvrtfinalu plej-ofa (4-0), nedostajao veći učinak rezervista, zbog čega su ove takmičarske godine proširili rotaciju, ali trenutno trener Sten van Gandi sigurno ne može biti zadovoljan njihovim doprinosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari