Jokićevi procenti korisniji od statistike Lebrona Džejmsa (FOTO) 1EPA-EFE/WILL OLIVER

Brojke dokazuju da je srpski košarkaš korisniji za tim od čuvenog američkog kolege.

U pobedi nad Filadelfijom, u poslednjem kolu NBA lige (116:111), Nikola Jokić je za svojih 35 minuta dao 25 poena, napravio 17 skokova i ostvario 12 asistencija, za svoj 29 tripl-dabl ulinak ove sezone.

Odnosno 105. u karijeri, čime je prišao Lebronu Džejmsu na dva razlike, pa je samo pitanje dana kada će preteći slavnog člana Los Anđeles Lejkersa. Međutim, u drugoj bitnoj stvari ga već uveliko šije.

A to je procenat uspešnosti njihovih timova kada jedan i drugi briljiraju na opisan način. S Jokićevim tripl-dabl učinkom Denver pobeđuje u 81 odsto slučajeva, a bez njega ta cifra pada na čak 54 odsto.

U slučaju košarkaša sa najviše poena u istoriji te brojke su manje – kada ostvari dvocifreni učinak u tri kolone onda LA Lejksersi ili prethodni timovi slave u 76 % slučajeva, odnosno 64 % kada je obrnuto.

 

I fantastični Luka Dončić je iza Somborca po ovom parametru, jer njegov Dalas trijumfuje na 70 odsto mečeva sa trip-dablom Slovenca, odnosno na 53 odsto utakmica kada mu ne ide sve kao po loju.

I tako redom… Takođe, Jokić je protiv Filadelfije postao tek treći u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je na deset i više utakmica u sezoni uspeo da postigne makar 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

Pre Srbina, sa MVP titulama iz 2021. i 2022. godine, to je pošlo za rukom jedino legendarnom Viltu Čemberlejnu i Oskaru Robertsonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari