"Ni ne razmišljam": Nikola Jokić još ne zna da li će sa Srbijom na Mundobasket 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dvostruki uzastopni osvajač MVP priznanja NBA lige za sada je usredsređen na klupske obaveze.

Nikola Jokić se prošle godine vratio u reprezentaciju, posle podužeg odsustvovanja iz tabora Orlova, ali to nije pomoglo Srbiji da dogura daleko u borbi za medalje na prvenstvu Evrope.

Kao ni ostali naši igrači iz američkih klubova, ali i većina njihovih kolega iz redova učesnika Evrolige, nije mogao da bude od pomoći u uspelim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ovog leta.

Sada je dilema da li će se staviti na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću za Mundobasket ili će izabrati da preskoči takmičenje u Indoneziji, Japanu i na Filipinima (25. avgust – 10. septembar).

„Bitno je da smo se kvalifikovali, to je najvažnije. Videćemo kakav će biti plasman. Daleko je, ni ne razmišljam. To je odluka koju donosim preko leta“, izjavio je Jokić u intervjuu datom TV N1.

U međuvremenu juri visok plasman sa svojim Denverom u tekućoj NBA sezoni. Za sada blistaju i velemajstor iz Sombora i Nagetsi, vodeći tim na Zapadu sa skorom od 49 pobeda i 24 poraza.

„Igra je malo pala u poslednje dve nedelje. Treba da se zabrinemo, ali treba da razmišljamo da se vratimo kako smo igrali. Jer je do tada radilo. Pobedili smo dve u gostima. Deset dana smo na putu, puno je to“, prokomentarisao je gorostasni košgeter.

Da se Jokić ne opterećuje stvarima koje tek dolaze ili bi mogle da uslede potvrđuje i njegovo rezonovanje o činjenici da je opet jedan od favorita u borbi za novu titulu najkorisnijeg igrača prvenstva.

„Dosta je priče o tome, ni ne razmišljam. Ko god da osvoji, biće zasluženo“, smatra Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari