Jorovićeva u drugom kolu Vimbldona, Krajnović eliminisan 1Foto: EPA-EFE/MIGUEL SIERRA

Srpska teniserka Ivana Jorović plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je danas u prvom pobedila Holanđanku Lesli Kerkovu u dva seta, 7:6 i 6:4, dok je Filip Krajnović završio je učešće na Vimbldonu, pošto je danas u prvom kolu izgubio od Nemca Dominika Kepfera

Jorovićeva je do druge pobede u isto toliko međusobnih duela s Holanđankom došla posle sat i 36 minuta igre.

Kerkova je u prvo setu dvaput imala prednost brejka, ali je Jorovićeva oba puta uspela da uzvrati istom merom, a potom i taj period igre odvede u taj-brejk.

U odlučujućem gemu Jorovićeva je slavila sa 7:5.

Izubljeni prvi set nije mnogo uzdrmao Holanđanku koja je povela s 2:0 u drugom, ali je to praktično bilo sve što je uspela da uradi, pošto je Jorovićeva načinila preokret i izborila plasman u drugo kolo.

Jorovićeva će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv bolje iz duela Hrvatice Done Vekić i Amerikanke Alison Riske.

Srpski teniser Filip Krajnović završio je učešće na Vimbldonu, pošto je danas u prvom kolu izgubio od Nemca Dominika Kepfera u četiri seta, 3:6, 6:4, 6:7 (9) i 6:1.

Tek treći put u karijeri je 27-godišnji Krajinović igrao je u glavnom žrebu Vimbldona, ali ni u tećem meču na ovom turniru nije uspeo da se domogne pobede, pošto ga je 130. teniser sveta savladao posle dva sata i 36 minuta igre.

Nemac će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela izmedju Australijanca Metjua Ebdena i Argeninca Dijega Švarcmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari