Srebrena- Milica Mandić (Foto: Wikipedia)

Mandić je nastupila u apsolutnoj kategoriji, dok se Savković takmičila u kategoriji do 67 kilograma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim tekvondistkinjama Milici Mandić osvajanje srebrne medalje i Nađi Savković osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sofiji.

Upućujem najiskrenije čestitke našoj Milici Mandić na osvajanju srebrne medalje. Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su vas do još jednog odličja. Srbija se ponosi i očekuje od vas još mnogo medalja u budućnosti, navodi se u čestitki.

Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima i verujem da ćete na narednim prvenstvima ostvarivati pobede i donositi nam radost, navodi se u čestitki, poručio je Vučić bronzanoj Nađi Savković.

“Dve nove medalje za Srbiju u ovoj godini u kojoj je srpski sport oborio sve rekorde! Hvala vam šampioni što ste Srbiju i ovaj put postavili visoko na evropskom sportskom tronu! Čestitam svim sportistima na inzvandrednim rezultatima, njihovim stručnim štabovima i Tekvondo asocijaciji Srbije!”, navodi se u čestitki ministra Vanje Udovičića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Milici Mandić osvajanje srebrne, a Nađi Savković bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u tekvondou u Sofiji.

„Zahvaljujući vama, tekvondo je postao sport kojim se Srbija ponosi. Želim vam da i dalje budete među najboljima i u vašoj sportskoj karijeri ostvarujete samo najbolje rezultate.

U ime Vlade Srbije i svoje lično ime čestitam vam na ostvarenom uspehu, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.