Još jedna medalja za naše džudoke 1Foto: Olimpiski komitet Srbije

Poslednjeg takmičarskog dana XIV Letnjeg olimpijskog festivala maladih Evrope (EYOF), na borilištma su bili kajakašice, odbojkašice i džudoke, saopštavaju iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Kajakašice su se u disciplinama K1 200m (Bajuk Anastazija) i K2 200m (Bajuk Anastzija i Mihajlović Olivera) u konačnom plasmanu zauzele 8. i 7. mesto.

Odbojkašice Srbije su u meču za bronzanu medalju poražene od reprezentacije Rusije rezultatom poražene od reprezentacije Belorusije (0:3) i sutra će se protiv reprezentacije Rusije, koju su u takmičenju po grupama  savladale rezultatom 3:2 boriti za bronzano odličje.

Trener ženske odbojkaške reprezentacije, Jovo Caković je posle meča izjavio da je ovaj lasman realnost. „Čestitke  ekipi Rusije na osvojenoj bronzi. Nama ostaje da posle ovog turnira i ovih igara naučimo nešto novo  i da se spremamo  za naredna takmičenja za ovu generaciju. Izgubli smo  dva meč od definitivno bojih ekipa od nas i smem slobodno da kažem da su u ovom trenutku ekipe koje su ispred nas bolje.  Nisam nezadvoljan, ali znam da smo bili jako blizu osvajanju bronzane medalje. Mislim da je u ovom meču za bronzu, trebalo da pokažemo malo više karaktera i iz koje zemlje dolazimo jer je Srbija zemlja odbojke, kada govorimo o seniorskoj konkurenciji.“

DžudOKE su još jednom pokazale da su došle spremne i da je džudo poslao najbolje što ima na ovo takmičenje. U ekipnom takmičenju su osvojile bronzanu medalju i ukupan broj medalja na EYOF-u povećali na 5. Posle poraza u prvom kolu od reprezentacije Italije rezultatom 3:2, smogle su snage da u repesažu savladaju francuskinje (3:2) i u borbi za bronzu reprezentativke Hrvatske istim rezultatom.

Trener Nemanja Nikolić je posle osvajanja ove medalje izjavio „ Ušli smo u timsko takmičenje posle pojedinačnog gde su devojke napravile fanastičan rezultat. Malo su bile umorne i istrošene i emotivno i psihički i fizički, ali su smogle snage da posle poraza od italijanki, u repesažu pobede Francusku i da posle u borbi za treće mesto jako lako pobede reprezencatiju Hrvatske.

U pojedinačnim takmičenjima smo prevaziši i očekivanja koja smo i mi imali, Ana  Bjelić nas je najviše iznenadila osvojenim trećim mestom. Od Andree smo očekivali zlato i ona je to i uradila, Anja i Marica su uzele druga mesta i tu je ostao žal, jer je Anja trebala da bude prva, a dobijen meč je izgubila. Pet medalja je uzeto, i to je neverovatan uspeh, mislim da nikada nijedna generacija u džudou nije naprvila ovakav rezultat. Idemo dalje, čeka nas svetsko prvenstvo.“

Marica Perišić je posle ekipne brozne izjavila  „Veoma mi je drago što sam deo tima Srbije koji već  tri godine za redom uzimaju ekipno medalju, a posebno mi je drago što smo se ove godine  sve četiri okitile sa po dve  medalje.  Očarana sam EYOF-om, nisam očekivala da će biti ovako zabavno i rasterećeno.“

Tim Srbije je na EYOF-u osvojio ukupno pet medaljai svih pet su osvojile džudoke, od kojih 4 u pojedinačnoj konkurenciji (zlato, dva srebra i jednu bronzu) i ekipno bronzanu medalju.

XIV Letnji EYOF se danas završava cremonijom Svečanog zatvaranja koje će biti održano večeras u Đeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari