Joveljić i Jovanović spremni da odmene Vlahovića i Mitrovića 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u petak očekuje prijateljski meč sa Jordanom koji će biti i pripremni za iskušenja u Bugarskoj.

U specifičnoj situaciji nalazi se Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije. Za predsotjeći dvomeč sa Jordanom (16. jun) i Bugarskom (19. jun) ne može da računa na trojicu najboljih napadača.

Povređeni su Aleksandar Mitrović (stopalo), Dušan Vlahović (prepone) i Luka Jović (nos).

S tim u vezi, šef struke reprezentacije Srbije od klasičnih napadača imaće na raspolaganju Dejana Joveljića i Đorđa Jovanovića.

Reč je o igračima koji su, praktično, stasavali zajedno s obzirom da su rođeni 1999. godine, igrajući za mlađe reprezentativne selekcije.

Dejan Joveljić nije raspucan kao prošle godine, postigao je dva gola na 15 mečeva u MLS ligi, međutim, sticaj okolnosti i ukazanu šansu u reprezentaciji Srbije želi da iskoristi, u potpunosti.

– Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti okružen takvim igračima u svlačionici. Odstustvo naših najboljih napadača zbog povreda odsutni predstavlja veliki hendikep za reprezentaciju, ali se nadam da će se svi oni brzo oporaviti, jer su potrebni Srbiji. A kad smo u pitanju Đorđe i ja, znamo šta nam je činiti, spremni smo da prihvatimo odgovornost. Ako dobijemo minute, učinićemo sve da iskoristimo poverenje na najbolji mogući način – jasan je Joveljić.

Na treninzima reprezentacije Srbije potpuni je akcenat na meču sa Bugarskom, u Razgradu, u okviru kvalifikaicja za Evropsko prvenstvo.

– Nismo upoznati sa kvalitetom Jordana, ali jesmo sa Bugarima, koje ćemo sigurno još analizirati. Jordan je važna utakmica, ali svi znamo da je primarni cilj ono što nas očekuje u Razgradu. Želimo tri boda koja bi nas približila konačnom cilju. Sezona mi je u toku, spreman sam, čekam utakmice u najboljem raspoloženju.

Đorđe Jovanović je postigao 22 gola na 43 utakmice za Makabi iz Tel Aviva što je najbolji indikator u kakvoj se formi nalazi.

– Pre svega zahvalio bih se selektoru, velika je čast i privilegija biti sa najboljim nacionalnim timom i predstavljati svoju zemlju. Pred nama su dve utakmice, jedna prijateljska, druga kvalifikaciona, sa nama nisu tri najbolja napadača, ali mi ćemo dati sve od sebe da iz zamenimo na pravi način. I pomognemo da Srbija iz oba meča izađe kao pobednik – naveo je Jovanović, podvlačeći da je duel u Bugarskoj trenutno najbitniji.

– Jordan je sused Izraela, ali nisam ih nešto pratio. Ni rezultate ni igru. Slažem se sa Joveljom, naš primarni cilj je plasman na Prvenstvo Evrope. Znamo svi šta želimo u meču sa Bugarskom. Održavao sam formu, imao sam svega pet-šest dana odmora. Odlično se osećam, kao i Joveljić, jedva čekam utakmice.

„Orlovi“ sutra u jutarnjim časovima putuju za Beč, gde će u četvrtak na Franc Hor stadionu odigrati meč sa Jordanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari