Savićević krenuo automobilom iz Podgorice na Berluskonijevu sahranu: Bio mi je kao drugi otac, moram da se oprostim od njega 1Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je da je mnogo voleo Silvija Berluskonija i dodao da će prisustvovati sahrani bivšeg predsednika Milana.

Berluskoni je preminuo u ponedeljak, u 87. godini, a biće sahranjen u sredu na groblju „Pjaca Duomo“ u Milanu.
– Berluskoni mi je bio kao drugi otac. Deluje kao velika i preterana rečenica, ali istina je. Osetio sam da me voli, da me poštuje, branio me je. Čak i previše. Voleo je on mene, a voleo sam i ja njega. Oprostiću se poslednji put od njega – rekao je Savićević za „Gazeta delo Sport“.

On je dodao da je na Berluskonijevu sahranu krenuo automobilom.

– Razgovarao sam sa Danijeleom Masarom i rekao mu da mogu da dođem avionom, ali me je savetovao da sačekam, jer je se radi o državnoj sahrani, da postoje pravila i ograničenja za bezbednost. U tom trenutku sam krenuo autom iz Podgorice u Milano. Danas ću i ja biti na „Duomu“, to nisam mogao da propustim – izjavio je Savićević, koji je od 1992. do 1998. igrao za ekipu Milana, a zatim dodao:

– Grešio sam, ali on bi sve sredio i rekao mi da ostanem miran, da budem strpljiv. Jednom sam protiv Anderlehta odbio da ostanem na klupi, trener Fabio Kapelo je bio ljut. Berluskoni se saglasio sa Fabijom, ali je rekao i da Dejan mora da se razume, da je on šampion i da pati jer ne igra – objasnio je predsednik FSCG.

On se prisetio finala Lige šampiona 1994. godine kada je Milan u Atini pobedio Barselonu rezultatom 4:0.

– Prošlo je skoro trideset godina, ali istina je da određene stvari, određene emocije nikada ne zaboravite. Igrali smo protiv Barselone, bili smo autsajderi, osuđeni na propast. A umesto toga pobedili smo sa 4:0. Berluskoni me je zvao pre utakmice i rekao: „Dragi Dejane, kažu da si genije. Pa, pokaži mi protiv Barselone“. Bilo je to možda i najlepše finale. I kad pomislim na taj gol uvek mi padne na pamet moj Milan, Berluskoni. Postali smo takvi, jer je on bio tu, naš veliki predsednik – dodao je Savićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari