Joveljić i Marin sprečili novu bruku Zvezde 1Foto: STARSPORT

Pari Sen Žermen je izgleda bio samo vrh ledenog brega u krizi u koju je zapala Crvena zvezda. Crveno-beli su danas posle velike borbe, “na mišiće”, savladali Zemun u gostima 1:2 (1:1), pokazavši tako svojim navijačima da debakl u Parizu možda nije bio samo jedan loš dan.

Trener Zvezde Vladan Milojević promešao je karte u odnosu na tim koji je izgubio od PSŽ-a. Pavkov i Ebisilio dobili su šansu od prvog minuta, mada na terenu to nije donelo ozbiljniju igru srpskog šampiona u prvih 45 minuta. Odbrana crveno-belih zaspala je već u 10. minutu, a napadač Zemuna Nikola Stojković lako je posle lepe akcije sa nekih pet metara savladao Zvezdinog golmana Borjana (1:0). Probala su crveno-beli da pritisnu Gornjovarošane na sve moguće načine, a u tome im je sredinom prvog poluvremena pomogao i sudija Srđan Jovanović koji je prestrogo svirao penal nad Jovančićem kome je Vukadinović izbio loptu. Bio je to čak peti penal za Zvezdu u poslednjih šest kola. Odgovornost sa bele tačke preuzeo je Ebisilio, ali je umesto mreže lopta pogodila stativu. Spasilac Zvezde u drugom minutu nadoknade prvog dela igre bio je mladi Dejan Joveljić koji je loptu poslao u mrežu posle praktično prve greške odbrane Zemuna na meču (1:1).

Mučenje u igri crveno-belih nastavljeno je i u drugom poluvremenu. Imala je Zvezda inicijativu, ali nikako nije uspevala da stvori pravu šansu. Marin je u 72. minutu pogodio stativu, što je u tom trenutku delovalo kao prelomni trenutak meča. Nemajući kud, Milojević je u finišu morao da potegne za najjačim “oružjem”, te je u igru uveo i Ričmonda Boaćija. Ovaj potez mu se višestruko isplatio pošto je upravo fudbaler iz Gane asistirao Marku Marinu koji je u prvim minutu nadoknade postigao pobednički gol (1:2).

Milojević: Očekivao sam probleme

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle meča da je znao da njegovi izabranici neće lako izboriti rezultat.

– Čestitam Zemunu na dobroj igri. Negde sam očekivao da ćemo biti na ovom nivou, imali smo nekih problema, znali smo da će ih biti, na sreću je završeno kako je završeno. Imamo vreme da se odmorimo i vidimo šta ćemo dalje – zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari