Junačka borba Lasla Đerea u najdužem meču svoje karijere: Pet časova na Rolan Garosu, četiri spasene meč-lopte, super taj-brejk i poraz 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tri poslednja meča Lasla Đerea na turnirima za grend slem su bili dugometražne drame na pet setova.

Na Ju-Es openu prošle godine umalo da u trećem kolu spotakne Novaka Đokovića na putu ka njegovoj 24. tituli jer je vodio s 2:0 u setovima.

Na Australijan openu ove godine poklekao je na početku protiv Francuza Artura Kazoa.

U tom nizu duela do krajnjih granica napora jeste i susret s Nemcem Danijelom Altmajerom u prvom kolu Rolan Garosa od 5 časova i četiri minuta, koji je počeo u nedelju predveče, a završio se u 1 čas iza ponoći pobedom njegovog rivala sa 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 5:7, 7:6 (10:6).

Do sada je najduži Đereov meč na grend slemu bio upravo na Rolan Garosu. Vojevao je 4 časa i 26 minuta s Japancem Keijom Nišikorijem u trećem kolu 2019, a pao je sa 8:6 (tek na Rolan Garosu pre dve godine uveden posle 6:6 u petom setu super taj-brejk do deset poena).

Đere je novi život dobio u desetom gemu četvrtog seta pri vođstvu nemačkog tenisera s 5:4. Imao je pet gem-lopti, a onda je njegov protivnik, dok se igralo na razliku, stekao meč-loptu. Đere se izbavio, zatim je na servis suparnika poveo sa 6:5.

U setu odluke, opet pri 5:4 za Altmajera, a na servis srpskog igrača, Đere je spasao još jednu meč-loptu.

Dalje, pri 6:5 za Altmajera i 15:40, Đere spasava još dve do 6:6.

I onda taj super taj-brejk.

Nemački teniser je prvi stekao značajniju prednost – 8:4.

Zatim je bilo i nedostižnih 9:6.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari