Juventus dočekuje Barselonu u derbiju drugog kola Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ Andreu Dalmau

Dok se italijanska javnost bavi prvim eventualnim okršajem Kristijana Ronalda i Leo Mesija od kako je Portugalac otišao iz Real Madrida, španske medije interesuje jedino razdor u Barseloni uoči večerašnjeg gostovanja Juventusu u G grupi Lige šampiona (21.00, RTS).

Do očekivane ostavke predsednika Barse Đozepa Bartomeua nije došlo i on je odlučio da sačeka glasanje o poverenju Upravnog odbora koji će biti zakazano za početak novembra.

Poraz na „Nou Kampu“ od Real Madrida (1:3) otvorio je i pitanje poverenja u trenera Ronalda Kumana za koga se tvrdi da nije uspeo da unese preko potreban mir u svlačionicu, a da bi sa odlaskom Bartomeua mogao i on da napusti klub kao kolateralna šteta.

Dnevnik „Marka“ tvrdi da je Bartomeu probao juče da odloži glasanje o poverenju, do koga dolazi na zahtev 20.000 članova kluba koji su potpisali peticiju, uzdajući se da bi zbog pandemije korone mogao da sačeka kraj mandata u martu sledeće godine.

Svi španski listovi saglasni su da bi u slučaju ostanka Bartomeua na funkciji do zime, Katalonci sigurno izgubili celu sezonu koju će „pojesti unutrašnji nemiri“.

Leo Mesi, kao glavni protivnik Bartomeua, nije se oglašavao, mada mnogi veruju da mu je njegova smena veći prioritet od rezultata na terenu.

„As“ je čak konstatovao da se glavni igrači više bave politikom kluba, dok na terenu sav teret pada na najmlađe.

– Juventus je najbolji tim u Italiji. Godinama stižu do završnih faza Lige šampiona. Mislim da će biti podjednako teška utakmica kao protiv Real Madrida. Umorni smo, ali morao da pronađemo snagu za pozitivan rezultat – rekao je Ansu Fati, koji je uprkos tome što ima samo 17 godina sa četiri gola najbolji strelac Barselone od početka sezone.

Andrea Pirlo nije na klupi „stare dame“ imao start iz snova i na poslednja četiri meča Serije A zabeležio je tri remija.

Prvi na gostovanju protiv Rome (2:2) može mu se računati u pozitivan skor, ali naredna dva sa Krotoneom (2:2) i Veronom (1:1) zabrinula su navijače.

Iako se mislilo da Kristijano Ronaldo nije toliko bitna karika torinskog kluba, ispostavilo se da od kako je odsutan zbog korone rezultati i te kako trpe, čak i protiv malih klubova.

Portugalac je juče vanredno testiran i od rezultata će zavisiti da li će moći da istrči na megdan Mesiju i ekipi.

Italijanski mediji navode da će utakmica protiv Katalonaca biti prvi veliki test za Pirla da li kao trener ume da pripremi ekipu za velike utakmice.

– Ovakvi mečevi su kao finale Lige šampiona. Obe ekipe mogu da stignu u završnu fazu, pa čak i da se sastanu za pehar. Dobra je stvar što već sada u prvom delu sezone možemo da vidimo šta možemo protiv jedne tako jake ekipe kao što je Barselona – istakao je veteran u redovima Juventusa Đorđo Kijelini (36).

Ni Lacio nije imao start sezone kakav je želeo, a trenutno 12. mesto u Seriji A zaboravljeno je na kratko kada je prošlog utorka u prvom kolu savladana Borusija Dortmund (3:1). Sada je protivnik, Klub Briž, lakši, ali Sergej Milinković-Savić i ekipa igraće na gostujućem terenu u Belgiji.

– Pobedom nad Bolonjom prošlog vikenda vratili smo se u dobar tempo. Pobeda nad Borusijom pomogla je da ekipa ponovo psihički ojača i shvati da protiv svakoga može da trijumfuje. Sada je bitno da ostanemo ozbiljni i pobedimo i u Brižu. Sa ta tri boda bili bi na dobrom putu da se plasiramo u osminu finala – rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

Liga šampiona i treneru Mančester junajteda Ole Gunaru Solskjeru služi za „vađenje“ zbog slabih rezultata u Premijer ligi, gde su „đavoli“ trenutno na 15. mestu.

U prvom kolu savladan je u Francuskoj favorizovani Pari Sen Žermen (2:1), a sada na „Old Traford“ dolazi Lajpcig.

– Pobeda nad Pari Sen Žermenom u prvom kolu neće značiti ništa ako ne nastavimo niz protiv Lajpciga. Imamo tri pobede i jedan nerešen rezultat u poslednjih pet mečeva. To je dobro i zato idemo protiv Lajpciga u dobrom raspoloženju. Mislim da je najbitnije da ne primimo prvi gol. To bi nemačkoj ekipi podiglo samopouzdanje i nama bi napravilo dodatni pritisak – zaključio je Solskjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari