Kapiten Brđana pred meč u Pireju: S verom u sreću, za Čukarički i revanš u Leskovcu 1Marko Docić. Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kapiten Čukaričkog Marko Docić izjavio je da ekipa sa Banovog Brda mora da odigra hrabro u prvom meču plej-ofa Lige Evrope protiv Olimpijakosa.

Belo-crni u četvrtak (21.00) gostuju klubu iz Pireja, dok se revanš igra sedam dana kasnije u Leskovcu.

Čukarički u dvomeč sa Grcima ulazi kao autsajder, a poraz u poslednjoj prvenstvenoj utakmici od IMT (3:0) svakako nije doprineo da ekipa više optimizma dočeka utakmicu u Grčku.

– Sigurno je da nas boli prethodni poraz i da nam neće biti lako da se podignemo. Ali, čeka nas Evropa, znamo protiv koga igramo. Već smo odradili dva treninga, pričali smo među sobom da svest mora da se promeni, da mora ‘glava da radi’. Olimpijakos je prethodnih godina bio učesnik grupne faze Lige šampiona, protiv Genka se videlo da su sjajna ekipa – rekao je Docić za zvanični sajt kluba.

Kapiten Čukaričkog kaže da bi eventualna eliminacija Olimpijakosa bila veliko iznenađenje.

– Olimpijakos ima sjajne navijače, veliki stadion, biće uživanje izaći na teren. To ne bi trebalo da nas poremeti, uplaši. Na nama je da uživamo u igri i da damo maksimum, da imamo veru u sebe i svoje mogućnosti. Znamo da bi eventualna eliminacija Olimpijakosa bila veliko iznenađenje, možda i najveći uspeh u istoriji Čukaričkog, svesni smo toga. Probaćemo da izborimo aktivan rezultat, pa potom da se borimo u Leskovcu – dodao je Docić.

On je naveo da je Čukarički već dokazao da ima igru za duele sa jakim protivnicima.

– Finale Kupa Srbije koje smo odigrali protiv Crvene zvezde. To je model po kojem bi trebalo da igramo, da izađemo hrabro, u svaki duel, na svaku loptu, da verujemo u sebe. I da popravimo sve ono što nismo dobro uradili u prošloj utakmici protiv IMT-a, a toga je bilo na pretek – istakao je Docić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari