Katalonija ostaje domaćin 1Foto: EPA-EFE/ Enric Fontcuberta

Da li samo zbog pogoršanja epidemiološke situacije u prestonici Katalonije ili iz pozadinskog šićardžijskog interesa, jer je igranje na neutralnom terenu uvek bolja opcija od trčanja po protivnikovom dvorištu (čak i kada nema publike), uglavnom Napolijev gazda Aurelio de Laurentis probao je da izdejstvuje izmeštanje revanš meča osmine finala Lige šampiona sa Barselonom.

I nije uspeo.

Prvi čovek kluba sa juga Italije apelovao je na Evropsku fudbalsku federaciju da promeni domaćinstvo i utakmica bude organizovana negde Portugalu, Nemačkoj, Švajcarskoj…, gde nema tolikog porasta novozaraženih i umrlih od korona virusa, ali nije naišao na odobravanje čelnika UEFA.

– Meč je zakazan i biće odigran u Barseloni, kako je i planirano. Nastavljamo da pratimo situaciju i u kontaktu smo sa relevantnim službama i lokalnim vlastima – potvrdila je evropska „kuća fudbala“ da će se duel zakazan za 8. avgust desiti na „Kamp Nou“.

Prvi meč na „San Paolu“ završen je rezultatom 1:1, pa će ekipe krenuti maltene od nule, s tim što gol španskog viceprvaka više vredi, jer je pao na strani, a ko izađe kao konačni pobednik ide u četvrtfinalne borbe (na jedan meč), od 12. do 15. dana sledećeg meseca u Lisabonu.

Revanši osmine finala

Mančester siti – Real           (2:1)

Juventus – Lion      (0:1)

Bajern – Čelsi          (3:0)

Barselona – Napoli (1:1)

* U zagradi su rezultati prvih mečeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari