"Bitno je markiranje njihovih vezista": Brazilski selektor, Tite, ima poštovanja za Hrvatsku 1EPA-EFE/ABIR SULTAN

Iskusni stručnjak dobro skenirao rivala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Fenomenalna generacija fudbalera reprezentacije Brazila preuzela je breme najvećeg favorita za titulu i pre nego što je počeo Mundijal u Kataru, ali to ne podrazumeva da će lako ili uopšte u četvrtfinalu (9. decembar, 16.00) preskočiti Luku Modrića i ostatak sastava aktuelnog planetarnog vicešampiona.

„Naš saradnik Rikardo Gomes nam donosi bitne informacije. On je skautirao Srbiju, a sada je i Hrvatsku. Objasnio nam je do detalja Hrvate. Imaju igrače preko 30 godina, iskusne na velikim turnirima. Poseduju veliki individualni kvalitet, ali i tehnički ekipni kvalitet. Imaju tehnički jako dobre veziste.

Bitno je njihovo markiranje. Znamo njihov modus operandi. Ipak, moj fokus je na brazilskom timu. Spremni smo za njih. Dizaćemo i spuštati intenzitet tokom meča i želimo da što pre postižemo golove. Mi moramo da ponovimo naše standarde, pa ko bude bolji neka prođe dalje“, rekao je dan pred meč selektor Tite.

Još od goleade protiv Južne Koreje u prošloj utakmici, on i njegovi igrači dobijaju novinarska pitanja o plesanju posle golova, jer mnogi tu vrstu slavlja smatraju omalovažavanjem rivala.

„Ovo nije moj tim već brazilski. Žao mi je što ljudi ne poznaju brazilsku kulturu i istoriju. To ostavljam sa strane i fokusiram se na svoj posao. Znate moju istoriju i moj rad i znate koliko sam diskretan i koliko poštujem rivale. Odnos koji imam sa mlađom generacijom je sjajan.

Imam 61 godinu, a neki od njih po 21 i mogu mi biti unuci. Nastavićemo da plešemo. Kada slikate sliku, cela slika su sportisti. Mi samo doprinosimo iz pozadine da se ta slika naslika. Igrači su glavni i njima pripada slava“, nije hteo da se upušta u polemiku i gubi fokus strateg državnog tima zemlje koja jedina ima pet svetskih titula u fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari