FIFA nema pardona za one koji krše protokol: Nemačka "udarena" po džepu 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

U Srbiji, na primer, prema novinarima, sportisti, predstavnici klubova, predsednici istih mogu da se ophode kako im se prohte, zapravo, u skladu sa svojim interesima. U uređenijim državama, savezima i organizacijama pravila su jasna i moraju da se poštuju. Ko to ne učini, automatski snosi konsekvence. FIFA je identičan manir pokazala u Kataru.

Nemačka je na delu osetila šta znači kada se protokol ne ispoštuje i kada novinari ostanu uskraćeni da svoje profesionalne obaveze izvršavaju na adekvatan način.

Zbog odluke da nijednog reprezentativca ne pošalje na konferenciju za novinare, uoči utakmice sa Španijom, Nemačka je od strane FIFA kažnjena sa 10.500 dolara.

Kako je saopšteno, time je prekršeno pravilo konferencije za novinare. Pored kazne, FIFA je i upozorila „pancere“ da će u slučaju da nešto slično ponove rizikovati da budu i rigoroznije sankcionisani.

Hansi Flik, selektor Nemačke, jedini je prisustvovao konferenciji, a potez je pokušao da obrazloži željom da svoje igrače poštedi nešto komplikovanijeg puta do konferencijske sale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari