Kako je Srbija pre četiri godine prokockala gol prednosti i ko je kriv za poraz od Švajcarske na Mundijalu u Rusiji (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

I na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine fudbalska reprezentacija Srbija je igrala protiv Švajcarske odlulujuću utakmicu u grupnoj fazi za plasman u nokaut fazu, s tim što je taj meč tada bio na programu u drugom kolu.

Brazil je osvojio prvo mesto u grupi, a Kostarika bila ubedljivo poslednja, pa je sudar dve evropske selekcije odlučivao o drugom putniku u osminu finala.

Srbija je odlično počela utakmicu i Mitrović je golom u prvom delu prvog poluvremena doveo „orlove“ u vođstvo (1:0).

Ali, ta radost je bila kratkog daha pošto je čitava poslednja linija našeg tima žestoko podbacila u drugom poluvremenu. Prvo se štoper Branislav Ivanović izgubio bitku sa Granitom Džakom čijeg se šuta praktično uplašio (1:1), a potom je i Đerdan Šaćiri pobegao Dušku Tošiću koji ga je bezuspešno vijao od centra terena do šesnaesterca Srbije (1:2).

https://youtu.be/XPpObN1eS-E

Navijači Srbije su se tešili da je „orlove“ oštetio nemački arbitar Feliks Brih koji nije dosudio penal nad Aleksandrom Mitrovićem, kada su ga u kaznenom prostoru držala dvojica defanzivaca „sajdžija“.

Teret krivice ide i na tadašnjeg selektora Mladena Krstajića koji je u drugom poluvremenu promašio s izmenama, a igra se naročito raspala izvođenjem Luke Milivojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari